Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Boucherouite mattojen hoito

Boucherouite-matoissa käytetään erilaisia kankaita koristetilkuissa, ja koska koristetilkut ovat kankaasta leikattuja paloja, saattaa joistain kangasmateriaaleista uutena irrota langanpätkiä. Kevyt imurointi muutaman kerran auttaa, ja mattoa voi myös varovasti piiskata mattopiiskalla. Myöhemmin lankoja ei enää irtoa.

Boucherouite-matoissa ei yleensä käytetä villaa, joten ne voi pestä tarvittaessa lämpimällä vedellä ja esimerkiksi mäntysaippualiuoksella tai muulla miedolla mattojen pesuun tarkoitetulla pesuaineella.

Helppo tapa "kotipesuna" on levittää matto kylpyhuoneen lattialle (lattian tulee tietysti olla puhdas) ja kastella matto todella märäksi. Sen jälkeen pesuaineliuos veteen sekoitettuna kaadetaan maton päälle ja harjataan kevyesti (huom: kevyesti!) pehmeähköllä harjalla mattoa. Maton päälle kaadetaan taas puhdasta vettä niin moneen kertaan että siitä ei enää valu saippuavettä. Ennen kuin ripustat maton kuivumaan saat pois osan vedestä kuivauslastan avulla, mutta jos teet tämän niin muista käyttää kuivauslastaa todella varovasti!