Toimintamme epidemia-aikana ja ajantasaista tietoa tarttumisvaarasta

Myymälämme Kouvolankatu 1, 45100 Kouvola:

Myymälämme toimii normaalien aukioloaikojemme mukaisesti.

Desinfioimme ovenkahvat, korttimaksupäätteen ja muut vastaavat pinnat useita kertoja päivän aikana.

Myymälässämme on asiakkaiden käytettävissä käsien desinfiointiainetta ja haluttaessa annamme käyttöön myös kertakäyttökäsineitä.

Voimme myös järjestää yksityiskäynnin aukioloaikojemme ulkopuolella, asiasta voi sopia soittamalla 040 1997800 tai sähköpostitse amina@marrakech.fi

Verkkokauppamme www.marrakech.fi :

Voit tilata verkkokaupastamme tuotteita ilman mitään huolta: varmuudeksi pyyhimme kaikki tuotteet desinfiointiaineella ennen lähettämistä, nahkatuotteet pyyhimme miedolla saippuavesi-liuoksella joka ei vahingoita nahkaa. Kangas- ja villatuotteita emme voi desinfioida. Katso alempana "Tietoa virusten elinajasta eri pinnoilla".

Postin tiedotteen mukaan koronavirustilanne ei vaikuta suomalaisista verkkokaupoista tilattujen lähetysten toimituksiin, postitoimipaikat ovat avoinna normaalisti, mutta pakettiautomaattien suhteen kannattaa varmistaa sijaintipaikan aukioloaika tästä.

Uusimaan alueen sulkua koskeva Postin tiedote: "Uudenmaan sulkeminen ei vaikuta tavaran liikkumiseen ja paketit kulkevat normaalisti. Pakettien normaalia suurempi määrä voi kuitenkin aiheuttaa pieneen osaan paketteja lyhytaikaista jakeluviivettä."

Kotipaketit Posti toimittaa ilman lähikontaktia, eli kuittausta ei pyydetä vastaanottajalta, vaan kuljettaja kuittaa lähetyksen. Posti on myös pidentänyt lähetysten säilytysaikaa noutopisteissä 7:stä päivästä 21:een päivään; tämä aikataulu on voimassa valmiuslain päättymiseen asti.

Olemme lisänneet lähetysten toimitustapoihin myös oman kuljetuksemme: tuomme itse tilatun lähetyksen kotiovellesi ilman mitään kuluja, mikäli asut 25 km:n säteellä Kouvolasta ja tilauksen arvo on yli 50€; näin sinun ei tarvitse noutaa pakettia tiloista, missä voi olla paljon ihmisiä.


Tietoa viruksen elinajasta eri pinnoilla:

THL:n (Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitos) tiedotteita tarttumis-ajasta eri materiaalien pinnoilta:

  • pahvi- ja kartonkipinnalla tartuntavaara on kohtuullisen suuri ensimmäisten kahden tunnin aikana, mutta heikkenee niin, että virus on kuollut vuorokauden kuluessa
  • ruostumattoman teräksen pinnalla tartuntavaara on suurin kahden tunnin ajan, virus kuolee 2-3 vrk:n kuluessa
  • kuparin pinnalla tartuntavaara-aika on lyhyt, virus kuolee jo 4 tunnin kuluessa
  • muilla metallipinnoilla tartuntavaara on suuri kahden-kolmen tunnin ajan ja virus kuolee kahden vuorokauden kuluessa
  • muovipinnoilla tartuntavaara on suurin ensimmäisten tuntien ajan, virus kuolee kolmen vuorokauden kuluessa

WHO:n (Maailman Terveysjärjestö) mukaan tällä hetkellä (19.3.2020) vaikuttaa siltä, että korona-viruksen elinaika on lyhyempi pehmeillä pinnoilla (kankaat ja nahka) kuin kovilla pinnoilla.

Helsingin Sanomien (19.3.2020, sivu A7) keräämien tutkimustietojen mukaan "viruksen löytyminen pinnoilta ei vielä merkitse sitä että se voisi tartuttaa ihmisiä, tutkimus vaikuttaa osoittavan että koronavirus voi säilyä tartuttavana tunteja mutta ei päiviä".

Tärkeimpänä: olemme Kouvolan Marrakechissa vain terveenä ja pyydämme että asiakkaammekin käyvät meillä vain terveinä; tällä vähennämme parhaiten tartuntariskiä.


(Uusimmat päivitykset sivulle tehty 1.4.2020)