Marokkolaiset matot: Beni Ouarain, Zarbia, kilim-matot, boucherouite...

Marokkolaisista matoista tunnetuin on Beni Ouarain, lampaanvillasta tehty paimentolaismatto. Aidot Beni Ouarain -matot valmistetaan edelleen samoin perinteisin menetelmin kuten jo noin 1500 vuoden ajan on tehty. Matoissa käytetyn villan pitää olla keritty korkealla vuoristossa laiduntaneista lampaista; miksi, se ja paljon muuta tietoa Beni Ouarain -matoista, niiden valmistuksesta ja historiasta löydät Beni Ouarain -mattojen tietopaketista. Beni Ouarain -matot meille valmistaa matto-osuuskunta joka näin tarjoaa työtä paikallisille naisille.

Maton kudonta alkaa tästä

Asiakkaallemme tilattu matto valmistumassa

Kilim-matot, tässä zemmour-berberiheimon väreissä, sopivat hyvin suomalaisen sisustuksen väreihin. Matoissa olevat kuviot ovat perinteisiä berber-symboleita. Tästä pääset tutustumaan kilim-mattojen tietopakettiin.

Tilaamaamme Boucherouite-mattoa on juuri alettu valmistaa. Loimilankojen välissä on asiakkaamme antama kuviointi- ja väri-ohje.

Marokkolaiset Boucherouite-matot ovat todella rikkaita väreiltään! Ne tehdään tilkuista samoin kuin myös suomalaiset räsymatot. Näitä mattoja käytetään Marokossa paljon myös seinäryijyinä. Sivuiltamme saat paljon tietoa boucherouite-matoista.

Marokkolaisten mattojen maailmassa kiehtovat perinteet, värit ja luonnonmateriaalit. Kaikki mattomme ovat ihmisten tekemiä, ja jos mattomme osaisivat puhua ne voisivat kertoa paljon mielenkiintoisia tarinoita Marokosta...

Lisää tietoa matoista, niiden materiaaleista ja valmistuksesta sekä myös mattojen tilaamisesta mittojen mukaan löydät sivuiltamme. Olemme marokkolaisten mattojen asiantuntija Suomessa: kysy lisää matoista puh. 040 199 7800 tai asiakaspalvelustamme.