« Takaisin

Beni Ouarain matto 135 X 70 cm (MA-078)Beni Ouarain -matto, keskipitkä villanukka, aito berber-heimon naisten valmistama pieni paimentolaismatto mustalla kuvioinnilla. Valmistettu käsityönä perinteisin menetelmin Atlas -vuoristossa kasvaneiden lampaiden villasta. Maton kaikki materiaalit ovat puhtaita luonnonmateriaaleja, myös villan kuvioinnin värjäys on tahty kasveista saatavin väriainein, kuten jo yli tuhannen vuoden ajan Beni Ouarain -mattojen perinteisiin ja vaatimuksiin on kuulunut. Erittäin pehmeä ja lämmin, paljaat jalkasi rakastuvat tähän mattoon...

Aidot Beni Ouarain -matot valmistetaan pohjois-Marokon Atlas-vuoristossa, alueella jossa berberiheimot ovat asuneet jo yli 1000 vuotta. Valmistajina ovat aina berber-naiset, ja matoissa oleva X-kuviointi onkin berber-symboli, joka kuvaa naisten voimaa, äitiyttä ja huolenpitoa.

Tässä matossa villaloimi on kudottu hieman harvemmaksi jolloin matto on kevyt käsitellä. Tämä sopimusvalmistajamme tekee mattoja kotonaan lähellä Meknèsin kaupunkia. Olemme käyneet tämän valmistajan toimitiloissa useita kertoja ja todenneet että hän käyttää matoissaan vain luonnonmateriaaleja kuten aidoissa paimentolaismatoissa pitääkin käyttää.Tämä sopimusvalmistajamme on perinteisistä paimentolaismatoista ylpeä berberi, jolla on työssään mukana myös sydämensä. Tässäkin matossa näkyy huolellinen työn laatu.

Lisää tietoa voit kysyä asiakaspalvelustamme tai soittamalla 040 1997800 / Ari tai Amina. Tästä löytyy tietopaketti Beni Ouarain matoista ja jos haluat tilata maton mittojen mukaan voit katsoa Beni Ouarain mattojen tilausohjeita.

Maton hoito: Lampaanvilla hylkii likaa, joten maton hoito on helppoa: kevyt imurointi silloin tällöin riittää. Kerran talvessa maton voi myös viedä ulos puhtaalle pakkaslumelle muutamaksi tunniksi "ilmaantumaan" mikäli se on mahdollista. Jos maton päälle kaatuu jotain nestettä voi sitä puhdistaa mäntysaippualiuoksella tai miedolla villanpuhdistus-aineella, voimakkaita kemikaaleja ei saa käyttää etteivät villan hyvät ominaisuudet heikkene. Mattoa puhdistettaessa veden tulee olla viileää.

Ei varastossa - Kysy toimitusaika: amina@marrakech.fi
Hinta:275.00 €

Suosittelemme myös

Boucherouite-matto 260 X 110 cm (MA-058)

marokkolainen-matto-boucherouite-MA-058-1.jpg&width=280&height=500
Marokkolainen boucherouite-matto valmistetaan kangastilkuista kuten suomalainen räsymatto. Näissä matoissa on usein todella voimakkaat ja kirkkaat värit, mutta tässä matossa tekijä on käyttänyt hieman rauhallisempia, hyvin toisiinsa sointuvia värejä.
Maton yläpuolena voit käyttää kumpaa puolta haluat;..
Hinta: 210.00 €

Beni Ouarain matto 240 X 160 cm (MA-084 ja MA-085, tilaustuotteita)

marokkolainen-matto-beni-ouarain-008-1.JPG&width=280&height=500
Beni Ouarain -matto, lyhytvillainen, aito berber-heimon naisten valmistama paimentolaismatto mustalla kuvioinnilla. Valmistettu käsityönä perinteisin menetelmin Atlas -vuoristossa kasvaneiden lampaiden villasta. Maton kaikki materiaalit ovat puhtaita luonnonmateriaaleja, myös villan kuvioiden värjäys..
Hinta: 810.00 € - 1 155.00 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »