« Takaisin

Tagine-pata 30 cm (KE-720)



Hinta:49.00 €

Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämä pata on kooltaan sopiva 3-4 hengen aterian valmistukseen. Valmistuspaikkakunta on Marrakech.

Tämä Tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Kannen sisäpinta on jätetty ilman lasitusta, että se antaisi oman "marokkolaisen aromin" ruoan makuun. Pata kestää myös sähkölevyn miedolla lämmöllä: jos haluat käyttää kovempaa lämpötilaa niin käytä sähkölevyn päällä "Tagine-pata: kuumennus-alusta" -levyä. Tagine-padan ei tarvitse olla uunin keskitasolla, paras sijainti on uunin alataso ja myös uunilämpö on parempi säätää alalämmöksi, silloin tagine-padan ominaisuudet tuovat ruoan maun parhaiten esiin. Marokossa tagine-pataa käytetään usein myös hiiligrillillä.

HUOM: nämä tagine-padat on tehty enemmän käyttöön kuin koriste-esineeksi, joten niiden ulkopinnassa saattaa olla pieniä virheitä, jotka eivät kuitenkaan vaikuta ruoan valmistukseen.

Tagine-pata on perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä erilaisten vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun. Se on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla. Pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy taas ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi! Herkullista, tai kuten Marokossa sanotaan "oukla ladida!" (lausutaan "ukla ladiida").

Tagine-patojen mukana lähetämme nyt myös muutaman marokkolaisen tagine-ruoan valmistusohjeet; palkitse makuaistisi ja tee aitoa tagine-ruokaa!

Lähetämme tilauksesi heti tilauspäivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä! Yli 50€:n tilaukset postipakettina ilman kuluja; kaikki toimitus- ja maksutavat näet tästä.

Tagine-padan mitat:

sisähalkaisija n. 23 cm

ulkohalkaisija n. 30 cm

koko padan korkeus n. 23 cm

Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei suurta tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa: pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta rypsiöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia... 

Ei varastossa - Kysy toimitusaika amina@marrakech.fi

Suosittelemme myös

Tagine-pata 35 cm (KE-718)

marokkolainen-tagine-pata-keramiikka-KE-718-1.JPG&width=280&height=500
Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämän kokoinen pata on kooltaan sopiva 4-5 hengen aterian valmistukseen. Valmistuspaikkakunta on Marrakech.
Tämä tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Tagine-padan pinnat on kauttaaltaan lasitettu, paitsi kannen..
Hinta: 74.00 €

Keramiikkakulho 20 cm (KE-540)

marokkolainen-keramiikka-kulho-KE-540-1.JPG&width=280&height=500
Tummahkolla vihreällä maalattu perinteinen berber-koristelu valkoisessa kulhossa. Kaunis keramiikkakulho moneen käyttöön, vaikka salaattikulhoksi. Pohjaosassa on reiät myös seinälle ripustamista varten, joten voit käyttää kulhoa myös koristeena. 
Tämä kulho on valmistettu Marrakechin alueella.
Kaikki..
Hinta: 25.90 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »