« Takaisin

Tagine-pata 30 cm (KE-720)



Hinta:49.00 €

Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämä pata on kooltaan sopiva 3-4 hengen aterian valmistukseen. Valmistuspaikkakunta on Marrakech.

Tämä Tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Pata kestää myös sähkölevyn miedolla lämmöllä: jos haluat käyttää kovempaa lämpötilaa niin käytä sähkölevyn päällä "Tagine-pata: kuumennus-alusta" -levyä. Tagine-padan ei tarvitse olla uunin keskitasolla, paras sijainti on uunin alataso ja myös uunilämpö on parempi säätää alalämmöksi, silloin tagine-padan ominaisuudet tuovat ruoan maun parhaiten esiin. Marokossa tagine-pataa käytetään usein myös hiiligrillillä.

Tagine-pata on perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä erilaisten vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun. Se on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla ja kannen sisäpinta on jätetty ilman lasitusta, että se antaisi oman "marokkolaisen aromin" ruoan makuun. Pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy taas ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi! Herkullista, tai kuten Marokossa sanotaan "oukla ladida!" (lausutaan "ukla ladiida").

Tagine-patojen mukana lähetämme nyt myös muutaman marokkolaisen tagine-ruoan valmistusohjeet; palkitse makuaistisi ja tee aitoa tagine-ruokaa!

Lähetämme tilauksesi heti tilauspäivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä! Yli 50€:n tilaukset postipakettina ilman kuluja; kaikki toimitus- ja maksutavat näet tästä.

Tagine-padan mitat:

sisähalkaisija n. 23 cm

ulkohalkaisija n. 30 cm

koko padan korkeus n. 23 cm

Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei suurta tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa: pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta rypsiöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia... 

Varastossa

Suosittelemme myös

Keramiikkalautanen 17 cm (KE-549)

marokkolainen-keramiikka-lautanen-KE-549-1a.JPG&width=280&height=500
Käsinmaalattu keramiikkalautanen, pohjaväri on valkoinen ja kuviointi on maalattu mustalla.
Sopii keittiöön pikkulautaseksi tai myös koristeeksi. Lautasen alaosassa on reikä, josta voit ripustaa sen seinälle. Valmistettu sopimusvalmistajallamme Safin kaupungissa.
Tämäkin keramiikkalautanen kestää myös..
Hinta: 17.90 €

Kauhan säilytys-astia, useita värejä (KE-628)

keramiikka-kauhan-sailytys-astia-KE-628-ryhma.JPG&width=280&height=500
Kun laitat ruokaa ja haluat laskea lastan tai kauhan hetkeksi pois käsistäsi, mihin sen laitat?
Tässä on kätevä astia siihen käyttöön; Marrakechilaisen sopimusvalmistajamme valmistama käsinmaalattu kaunis keramiikka-astia, jossa tarvitsemasi kauhat ja lastat ovat helposti saatavilla.
Tilausnumerot..
Hinta: 15.90 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »