« Takaisin

Tagine-pata 26 cm (tuote 026)



Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämä pata on kooltaan 2 - 3 hengen aterian valmistukseen, tai esimerkiksi vihannes-lisukkeiden valmistukseen. Valmistuspaikkakunta on Marrakech.

Tämä tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Pata kestää myös sähkölevyn miedolla lämmöllä: jos haluat käyttää kovempaa lämpötilaa niin käytä sähkölevyn päällä "Tagine-pata: kuumennus-alusta" -levyä. Tagine-padan ei tarvitse olla uunin keskitasolla, paras sijainti on uunin alataso ja myös uunilämpö on parempi säätää alalämmöksi, silloin tagine-padan ominaisuudet tuovat ruoan maun parhaiten esiin. Myös grillatessa voidaan käyttää tagine-pataa.

Tagine-pata on perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä erilaisten vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun. Se on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla ja kannen sisäpinta on jätetty ilman lasitusta, että se antaisi oman "marokkolaisen aromin" ruoan makuun. Pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy taas ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi! Herkullista, tai kuten Marokossa sanotaan "oukla ladida!" (lausutaan "ukla ladiida").

Tagine-patojen mukana lähetämme nyt myös muutaman marokkolaisen tagine-ruoan valmistusohjeet; palkitse makuaistisi ja tee aitoa tagine-ruokaa!

Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei suurta tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa: pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta rypsiöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia... Saat tämän ohjeen myös padan mukana.

Tagine-padan mitat:

sisähalkaisija n. 19 cm

ulkohalkaisija n. 26 cm

koko padan korkeus n. 20 cm

Varastossa
Hinta:38.00 €

Suosittelemme myös

Keramiikkalautanen 42 cm (KE-355)

marokkolainen-keramiikka-lautanen-KE-355-1.JPG&width=280&height=500
Isokokoinen tarjoilulautanen, käsityötä alusta loppuun eli saven louhimisesta viimeisen lasituksen polttoon asti. Täältä näet koko 3 viikon työn ennenkuin keramiikka-astia on valmiina: https://www.marrakech.fi/tietopaketti-nain-tehdaan-keramiikka-astiat .
Kaunis marrakechilainen kuviointi, puhtaan valkoinen..
Hinta: 59.00 €

Keramiikkakulho 20 cm (KE-484)

marokkolainen-keramiikka-kulho-KE-484-1.JPG&width=280&height=500
Tässä keramiikkakulhossa on lämpimänruskealla maalattu perinteinen berbereiden viljantähkä-kuviointi. Kulho sopii moneen käyttöön: vaikka keittokulhoksi, pipariastiaksi, herkkuastiaksi, ja sellaisenaan se on myös kaunis koristeenakin olohuoneen hyllyssä tai pöydällä. Sen pohjaosaan on tehty reiät myös..
Hinta: 23.90 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »