« Takaisin

Tagine-pata 26 cm (tuote KE-277)Aito kauniisti koristeltu marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämä kauniisti koristemaalattu pata on kooltaan sopiva pienen perheen ruoan valmistukseen, tai esimerkiksi vihannes-lisukkeiden valmistukseen. Pata on muotoiltu hieman matalammaksi jotta se mahtuisi pienempäänkin uuniin. Tagine-padan ei tarvitse olla uunin keskitasolla, sen pohja on niin paksu että se kypsentää ruoan tasaisesti myös alatasolla. Valmistuspaikkakunta on Marrakech.

Tämä tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Pata kestää myös sähkölevyn miedolla lämmöllä: jos haluat käyttää kovempaa lämpötilaa niin käytä sähkölevyn päällä "Tagine-pata: kuumennus-alusta" -levyä. Myös grillatessa voidaan käyttää tagine-pataa.

Tagine-pata on perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä erilaisten vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun. Se on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla ja kannen sisäpinta on jätetty ilman lasitusta, että se antaisi oman "marokkolaisen aromin" ruoan makuun. Pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy taas ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi! Herkullista, tai kuten Marokossa sanotaan "oukla ladida!" (lausutaan "ukla ladiida")

Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei täyttä tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa: pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta rypsiöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia... Saat tämän ohjeen myös padan mukana.

Tagine-padan mitat:

sisähalkaisija n. 20 cm

ulkohalkaisija n. 26 cm

koko padan korkeus n. 17 cm

Varastossa
Hinta:45.00 €

Suosittelemme myös

Keramiikka-astia "gratiné" 012, 16 cm

keramiikka-astia_012_1.JPG&width=140&height=250
Uunin kestävä pieni keramiikka-astia; Marokossa tätä kutsutaan nimellä "gratiné", koska siinä valmistetaan yleensä pieni kasvisgratiini-annos. Kestää myös miedon lämmön hellan levyllä.
Kätevä myös oliivien tai muiden lisukkeiden tarjoilussa.
Kaikki keramikka-astiamme voidaan pestä myös astianpesukoneessa..
Hinta: 24.00 €

Keramiikkakulho 16 cm, 220

keramiikkakulho-220-1.JPG&width=140&height=250
Kaunis vaaleansinisillä kuvioilla koristeltu keramiikkakulho, joka sopii moneen käyttöön: keittiöön, aterialle, makuuhuoneeseen, olohuoneeseen tai eteiseen säilytysastiaksi, jne...
Kaikki keramiikka-astiamme kestävät myös konepesun.
Valmistettu Marrakechissa.
Mitat:
halkaisija n. 16 cm
korkeus n..
Hinta: 15.90 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »