« Takaisin

Keramiikkakulho 30 cm (tuote KE-290)Ammattinsa osaavan keramiikkamaalarin työn jälki näkyy hyvin tässä kesäisen lämpimissä väreissä maalatussa keramiikkakulhossa! Kulhon värit ovat tyypilliset Fesin alueen värit; Fesissä maalatut keramiikka-astiat tunnistaakin sinisen ja vihreän sekä keltaisen sävyjen käytöstä; Fes onkin tunnettu "taiteilijoiden kaupunkina". 

Tämä kaunis kulho on n. 30 cm halkaisijaltaan ja n. 13 cm korkea. Fesin alueelta saadaan niinsanottua valkosavea, joka on rakenteeltaan tiheämpää kuin punasavi, jota käytetään muualla Marokossa keramiikka-tavaroihin: siksi Fesiläiset astiat erottuvat muista myös painoltaan eli ne ovat painavampia, mutta samalla myös kestävät kolhuja paremmin kuin punasavesta tehdyt astiat.

Kaikki keramiikka-astiamme kestävät myös konepesun, tosin Fesin keramiikamaalarit sanovat että "nämä ovat ihmisen tekemiä ja ihmisen maalaamia astioita ja siksi ne ansaitsevat ihmisen omin käsin tekemän pesun".

Varastossa
Hinta:55.90 €70.00 €

Suosittelemme myös

Tuoksu-kynttilälyhty, useita värejä (tuote KE-276): norm.hinta 18e, nyt 12,60e!

tuoksu-kynttilalyhty-KE-276-ryhma.JPG&width=140&height=250
Tunnelmaa luovat kynttilälyhdyt. Sytytä tuikkukynttilä lyhdyn sisälle ja laita yläosan altaaaseen vettä ja pieni palanen vaikkapa myski-tuoksupalasta; huoneeseen leviää pehmeän miellyttävää tuoksua joka raikastaa ilmaa...
Valmistuspaikkakunta Marrakech.
Tilaamalla samalla mukaan tuoksupalan ja tuikkukynttilän..
Hinta: 12.60 €

TIETOPAKETTI: NÄIN VALMISTETAAN KERAMIIKKA-ASTIAT

keramiikan-valmistus-fes-09.jpg&width=140&height=250
TÄSTÄ PÄÄSET KATSOMAAN KERAMIIKKA-ASTIOIDEN VALMISTUSTA JA MYÖS TUTUSTUMAAN TEKIJÖIHIN.

Kuvat on otettu keramiikka-valmistajiemme luona Fesin ja Safin kaupungeissa.


...
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »