« Takaisin

Keramiikkakulho "helläb" 20 cm (KE-624)Hinta:65.00 €

Marokossa tätä perinteistä helläb-nimellä olevaa kulhoa käytetään moneen tarkoitukseen: keittokulhona, sekoitusastiana leipoessa, salaattikulhona, ja moneen muuhunkin käyttöön.

Aidot helläb-kulhot ovat aina vihreitä; vanhimmat berbereiden käyttämät keramiikka-astiat olivat myös kaikki vihreitä, vasta myöhemmin astioita alettiin maalata eri väreillä ja koristella kuvioilla. Aikanaan maalia käytettiin runsaasti, ja vaikka nykyisin maalit ja pintaan poltettu lasitus ovat todella kestäviä, halutaan maalin määrässä noudattaa edelleen vanhoja perinteitä; värivalumat antavatkin jopa koristeellisen vaikutelman.

Kulho on kokoisekseen melko painava, se on tehty hyvin tiiviistä savesta, mutta ei silti kestä uunissa tai mikroaaltouunissa tapahtuvaa kuumennusta.

Valmistettu Marrakechissa.

Kulhon mitat:

halkaisija n. 20 cm

korkeus n. 14 cm

Varastossa

Suosittelemme myös

Keramiikkakulho 20 cm (KE-750)

marokkolainen-keramiikka-kulho-KE-750-1.JPG&width=280&height=500
Erittäin kauniisti kuvioitu Fesissä valmistettu keramiikkakulho. Värimaailmaa hallitsee sinivihreä, kulhon pohjassa ovat kaikki perusvärit mukana, erittäin kauniit värit!
Tämä kulho on tehty tiheärakenteisesta valkosavesta, jota on Fesin alueen maaperässä, kun yleensä Marokossa maaperä on punasavea..
Hinta: 59.00 €

Keramiikkalautanen 43 cm (KE-741)

marokkolainen-keramiikka-lautanen-KE-741-1a.JPG&width=280&height=500
Isokokoinen tarjoilulautanen käsintehtyä keramiikkaa. Lämpimän ruskea värimaailma, jossa on perinteistä berber-kuviointia.
Tämä suurikokoinen lautanen sopii hyvin esimerkiksi tarjoiluastiaksi tai hedelmälautaseksi. Myös koriste-astiana se on kaunis joko sellaisenaan pöydällä tai hyllyllä, pohjaosaan..
Hinta: 79.00 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »