« Takaisin

Kashmir-huivit, useita värejä (AS-118)Ihania kevyen pehmeitä ja lämpimiä Kashmir-villasta tehtyjä huiveja! Huivit on kuvioitu erittäin kauniisti ja värit sopivat hyvin monien asusteiden kanssa. Kashmirvilla on hienompaa, pehmeämpää ja kevyempää kuin muut villat, se suorastaan hyväilee ihoasi ja on erittäin hyvin hengittävää. Kashmir-viila lämmittää viileällä ilmalla ja viilentää kuumassa säässä, eli voit käyttää sitä jokaisena vuodenaikana!

Huivin mitat ovat 185 X 60 cm, mitassa on mukana n. 5 cm pitkät hapsut.

Kashmirvillaa saadaan vain viileissä vuoristo-oloissa eläviltä kashmir-vuohilta; ne kasvattavat talvea varten pehmeän hienoa alusvillaa, jonka ne ravistavat pois kevään tullessa. Vuohipaimenet keräävät tämän villan, villa on niin ohutta ja hienoa että keritsemällä siitä osa tuhoutuisi ja arvokasta villaa jouduttaisiin heittämään pois, siksi sen annetaan irrota luonnollisella tavalla. Näin toimien vuohet elävät luonnollisen rytminsä mukaan eivätkä joudu luopumaan kevätkylmillä lämmittävästä alusvillastaan liian aikaisin. 

Laitumelta kerätty villa pestään, kuivataan ja lajitellaan tarkasti värin ja hienouden mukaan. Yhdestä vuohesta saadaan vuodessa vain n. 150 grammaa käyttökelpoista alusvillaa! Kaikenkaikkiaan villaa tuotetaan koko maailmassa noin 1 300 000 tonnia ja siitä kashmirvillan osuus on vain noin 6 500 tonnia. Kysyntää kashmirvillalle olisi koko ajan enemmän kuin sitä pystytään tuottamaan.

Kashmirvillan hoito ja puhdistus:

Kashmirvillaa ei tarvitse pestä kovin usein, paras puhdistustapa on tuuletus ulkoilmassa. Pesun tulee tapahtua viileässä vedessä hellävaraisesti ja kashmirvillalle tarkoitetulla pesuaineella.

Vaihtoehdot

Tuote Hinta
Kashmir-huivi, päävärinä tumma punainen (HK1)40.00 €
Kashmir-huivi, päävärinä tumma punainen (PK1)