« Takaisin

Tagine-pata 30 cm (KE-736)



Hinta:59.00 €

Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämän kokoinen pata on kooltaan sopiva 3-4 hengen aterian valmistukseen. Valmistuspaikkakunta on Marrakech.

Tämä Tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Tämän erittäin kauniisti maalatun padan pinnat on kauttaaltaan lasitettu, myös kannen sisäpinta. Pata kestää myös sähkölevyn miedolla lämmöllä: jos haluat käyttää kovempaa lämpötilaa niin käytä sähkölevyn päällä "Tagine-pata: kuumennus-alusta" -levyä. Tagine-padan ei tarvitse olla uunin keskitasolla, paras sijainti on uunin alataso ja myös uunilämpö on parempi säätää alalämmöksi, silloin tagine-padan ominaisuudet tuovat ruoan maun parhaiten esiin. Marokossa tagine-patoja käytetään usein myös hiiligrillillä.

HUOM: nämä tagine-padat on tehty enemmän käyttöön kuin koriste-esineeksi, joten niiden ulkopinnassa saattaa olla pieniä virheitä, jotka eivät kuitenkaan vaikuta ruoan valmistukseen.

Mikä on tagine-pata: Tagine-pata on perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä erilaisten vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun. Tagine-pata on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla. Pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy taas ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi! Herkullista, tai kuten Marokossa sanotaan "oukla ladida!" (lausutaan "ukla ladiida").

Tagine-patojen mukana lähetämme nyt myös muutaman marokkolaisen tagine-ruoan valmistusohjeet; palkitse makuaistisi ja tee aitoa tagine-ruokaa!

Tagine-padan mitat:

sisähalkaisija n. 23 cm

ulkohalkaisija n. 31 cm

koko padan korkeus 21 cm

Lähetämme tilauksesi heti tilauspäivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä! Yli 50€:n tilaukset postipakettina ilman kuluja; kaikki toimitus- ja maksutavat näet tästä.

Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei suurta tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa: pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta ruokaöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia...
Varastossa

Suosittelemme myös

Piharuukku, kierrätyskumia (MU-011)

kumi-piha-ruukku-kierratyskumia-MU-011-1.JPG&width=280&height=500
Kierrätyskumista valmistettu astia, sopii hyvin esimerkiksi kukka-astiaksi pihalle tai terassille.
Tämä autonrenkaasta leikatusta kumista valmistettu ruukku on erittäin tukeva ja vahvarakenteinen.
Ruukun mitat:
korkeus n. 40 cm (+ kahvat)
suurin halkaisija n. 40 cm
yläosan halkaisija n. 30 cm
pohjan..
Hinta: 69.00 €

Keramiikkalautanen 23 cm (KE-529)

marokkolainen-keramiikka-lautanen-KE-529-3.JPG&width=280&height=500
Mustavalkoinen perinteisellä kuvioinnilla maalattu keramiikkalautanen Safista, Marrakechista pohjoiseen.
Lautasen mitat:
halkaisija n. 23 cm
korkeus n. 3,5 cm
syvyys n. 2 cm mitattuna sisäpohjasta reunan ylimpään kohtaan
Kaikki keramiikka-astiamme kestävät myös konepesun...
Hinta: 20.90 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »