« Takaisin

Tagine-pata 39 cm (KE-799)



Hinta:80.00 €

Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämä suurikokoisin patamme on kooltaan sopiva 8-10 hengen aterian valmistukseen, vaikkapa grillijuhliin; Marokossa tagine-pataa käytetään usein myös grillaukseen! Valmistuspaikkakunta on Marrakech.

Tämä Tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Kannen sisäpinta on ilman lasitusta, se antaa "marokkolaisen aromin" ruoan makuun. Pata kestää myös sähkölevyn miedolla lämmöllä: jos haluat käyttää kovempaa lämpötilaa niin käytä sähkölevyn päällä "Tagine-pata: kuumennus-alusta" -levyä. Tagine-padan ei tarvitse olla uunin keskitasolla, paras sijainti on uunin alataso ja myös uunilämpö on parempi säätää alalämmöksi, silloin tagine-padan ominaisuudet tuovat ruoan maun parhaiten esiin. Marokossa tagine-patoja käytetään usein myös hiiligrillillä, joten tällä padalla voit grillata puutarhajuhliinkin jotain muutakin kuin makkaraa...

HUOM: nämä tagine-padat on tehty enemmän käyttöön kuin koriste-esineeksi, joten niiden ulkopinnassa saattaa olla pieniä virheitä, jotka eivät kuitenkaan vaikuta ruoan valmistukseen.

Mikä on tagine-pata: Tagine-pata on perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä erilaisten vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun. Tagine-pata on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla. Pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy taas ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi! Herkullista, tai kuten Marokossa sanotaan "oukla ladida!" (lausutaan "ukla ladiida").

Tagine-patojen mukana lähetämme nyt myös muutaman marokkolaisen tagine-ruoan valmistusohjeet; palkitse makuaistisi ja tee aitoa tagine-ruokaa!

Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei suurta tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa: pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta rypsiöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia...  

Tagine-padan mitat:

sisähalkaisija n. 31 cm

ulkohalkaisija n. 39 cm

koko padan korkeus 30 cm

Varastossa

Suosittelemme myös

Tagine-pata 30 cm (KE-736)

tagine-pata-KE-736-11.JPG&width=280&height=500
Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämän kokoinen pata on kooltaan sopiva 3-4 hengen aterian valmistukseen. Valmistuspaikkakunta on Marrakech.
Tämä Tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Tämän erittäin kauniisti maalatun padan pinnat on kauttaaltaan..
Hinta: 59.00 €

Keramiikkalautanen 23 cm (KE-522)

marokkolainen-keramiikka-lautanen-KE-522-1.JPG&width=280&height=500
Käsinmaalattu jännittävän värinen keramiikkalautanen, pohjaväri on aavistuksen sinertävälle vivahtava savunharmaa, kuvioinnin pääväri on musta, värikkäämmät kuviot "uppoavat" savunharmaaseen.
Sopii keittiöön vaikka vihannes-astiaksi, herkkulautaseksi, olo- tai makuuhuoneeseen säilytys-astiaksi tai koristeeksi..
Hinta: 20.90 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »