Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Tagine-pata 26 cm (KE-814)



Hinta:42.00 €

Aito marokkolainen tagine-pata liha-, kana- ja kasvisruokien valmistukseen. Tämän kokoinen pata on kooltaan sopiva 2-3 hengen aterian valmistukseen. Valmistuspaikkakunta on Marrakech.

Tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa, grillissä tai sähkölevyllä miedolla lämmöllä. Tämän tagine-padan pinnat on lasitettu kannen sisäpintaa lukuunottamatta.  

HUOM: nämä tagine-padat on tehty enemmän käyttöön kuin koriste-esineeksi, joten niiden ulkopinnassa saattaa olla pieniä virheitä, jotka eivät kuitenkaan vaikuta ruoan valmistukseen.

Mikä on tagine-pata: Tagine-pata on vanha perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun, koska ruoka säilyy paksussa saviastiassa kuumana kauan. Uunissa paras sijaintipaikka padalle on uunin alataso ja myös uunilämpö on parempi säätää alalämmöksi, silloin tagine-padan ominaisuudet tuovat ruoan maun parhaiten esiin. Jos haluat käyttää korkeampaa lämpötilaa niin käytä sähkölevyn päällä "Tagine-pata: kuumennus-alusta" -levyä. Tagine-pata on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla, sen pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi! Herkullista, tai kuten Marokossa sanotaan "oukla ladida!" (lausutaan "ukla ladiida").

Tagine-patojen mukana lähetämme myös muutaman marokkolaisen tagine-ruoan reseptit sekä padan käyttöönotto-ohjeet.

Tagine-padan mitat:

sisähalkaisija n. 20 cm

ulkohalkaisija n. 26 cm

koko padan korkeus 21 cm

paino n. 3-4 kg

Lähetämme tilauksesi heti tilauspäivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä! Yli 50€:n tilaukset postipakettina ilman kuluja; kaikki toimitus- ja maksutavat näet tästä.

Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei suurta tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa: pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta ruokaöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia...
Varastossa

Suosittelemme myös

Keramiikkaruukku, korkeus 18 cm (KE-778)

marokkolainen-keramiikka-ruukku-KE-778-1.JPG&width=280&height=500
Käsityönä valmistettu ja maalattu keramiikkaruukku Marrakechista sopimusvalmistajaltamme.
Keltaiseen pohjaväriin on maalattu vanhoja perinteisiä viljakuvioita, jotka berbereiden uskomuksen mukaan tuovat hyvän sadon, ja kuulemma autttavat myös kukkaruukussa kukkia voimaan hyvin; vaikka muuten noudatamme..
Hinta: 59.00 €

Keramiikkalautanen 23 cm (KE-522)

marokkolainen-keramiikka-lautanen-KE-522-1.JPG&width=280&height=500
Käsinmaalattu jännittävän värinen keramiikkalautanen, pohjaväri on aavistuksen sinertävälle vivahtava savunharmaa, kuvioinnin pääväri on musta, värikkäämmät kuviot "uppoavat" savunharmaaseen.
Sopii keittiöön vaikka vihannes-astiaksi, herkkulautaseksi, olo- tai makuuhuoneeseen säilytys-astiaksi tai koristeeksi..
Hinta: 25.90 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »