Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Tagine-pata 30 cm (KE-990)



Hinta:59.00 €

Aito marokkolainen tagine-pata liha-, kana- ja kasvisruokien valmistukseen. Tämän kokoinen pata on kooltaan sopiva 3-4 hengen aterian valmistukseen. Valmistuspaikkakunta on Marrakech.

Tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa, grillissä tai sähkölevyllä miedolla lämmöllä. Tämän tagine-padan kaikki pinnat on lasitettu, myös kannen sisäpinta.  

HUOM: nämä tagine-padat on tehty enemmän käyttöön kuin koriste-esineeksi, joten niiden ulkopinnassa saattaa olla pieniä virheitä, jotka eivät kuitenkaan vaikuta ruoan valmistukseen.

Mikä on tagine-pata: Tagine-pata on vanha perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun, koska ruoka säilyy paksussa saviastiassa kuumana kauan. Uunissa paras sijaintipaikka padalle on uunin alataso ja myös uunilämpö on parempi säätää alalämmöksi, silloin tagine-padan ominaisuudet tuovat ruoan maun parhaiten esiin. Jos haluat käyttää korkeampaa lämpötilaa niin käytä sähkölevyn päällä "Tagine-pata: kuumennus-alusta" -levyä. Tagine-pata on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla, sen pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi! Herkullista, tai kuten Marokossa sanotaan "oukla ladida!" (lausutaan "ukla ladiida").

Tagine-patojen mukana lähetämme myös marokkolaisten liha-, kana- ja kasvistaginen valmistusohjeet sekä padan käyttöönotto-ohjeen.

Tagine-padan mitat:

sisähalkaisija n. 30 cm

ulkohalkaisija n. 24 cm

koko padan korkeus 23 cm

paino n. 3-4 kg

Lähetämme tilauksesi heti tilauspäivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä! Yli 50€:n tilaukset postipakettina ilman kuluja; kaikki toimitus- ja maksutavat näet tästä.

Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei suurta tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa: pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta ruokaöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia...
Varastossa

Suosittelemme myös

Keramiikka-astia (KE-965)

marokkolainen-keramiikka-astia-KE-965-1.JPG&width=280&height=500
Käsityön mestarinäyte Marrakechissa sijaitsevan sopimusvalmistajamme kokeneelta keramiikkataiteilijalta: kaunis kiiltävän mustalla maalattu kannellinen matala keramiikka-astia, jonka koristeluina on kohokuvioitua metallia ja siinä myös pisaranmuotoisia puupalasia.
Kaunis jo koristeenakin, mutta sopii..
Hinta: 53.00 €

Keramiikkakulho 25 cm (KE-980)

marokkolainen-keramiikka-kulho-KE-980-1.JPG&width=280&height=500
Marokkolaisista väreistä ei juuri löydy perus-sinistä, -vihreää, -punaista: värit ovat yleensä murrettuja, eli niiden sävystä löytyy erilaisia vivahteita. Niin tässäkin: punainen tuo mieleen joissain kohdissa punaviinin, joissain kohdissa se on läpikuultavan vaaleaa. Kaunis oikein lämmin värimaailma!..
Hinta: 39.00 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »