Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Tagine-pata 30 cm (KE-1051)



Hinta:59.00 €

Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämä pata on kooltaan sopiva 3-4 hengen aterian valmistukseen. Pata on Marrakechissa sijaitsevan keramiikkavalmistajamme tekemä.

Tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Myös kannen sisäpinta on lasitettu. Pata kestää myös sähkölevyn miedolla lämmöllä, mutta varmuudeksi suosittelemme myös "Tagine-pata: kuumennus-alusta" -levyä. Uunissa tagine-padan paras sijainti on uunin alataso ja myös uunilämpö on parempi säätää alalämmöksi, silloin tagine-padan ominaisuudet tuovat ruoan maun parhaiten esiin. Marokossa tagine-pataa käytetään usein myös hiiligrillillä.

Tagine-patojen mukana lähetämme myös muutaman marokkolaisen tagine-ruoan valmistusohjeet; palkitse makuaistisi ja tee aitoa tagine-ruokaa!

Tagine-padan mitat:

sisähalkaisija n. 23 cm

ulkohalkaisija n. 30 cm

koko padan korkeus n. 19 cm

HUOM: nämä tagine-padat on tehty enemmän käyttöön kuin koriste-esineeksi, joten niiden ulkopinnassa saattaa olla pieniä virheitä, jotka eivät kuitenkaan vaikuta ruoan valmistukseen.

Lähetämme tilauksesi heti tilauspäivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä! Yli 80€:n tilaukset saat ilman kuluja Postin tai Matkahuollon noutopakettina; kaikki toimitus- ja maksutavat näet tästä.

Tagine-pata on perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä erilaisten vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun. Se on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla. Pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy taas ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi!

Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei suurta tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa: pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta rypsiöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia...

Varastossa

Suosittelemme myös

Keramiikkakulho 16 cm (KE-1072)

marokkolainen-keramiikkakulho-KE-1072-1.JPG&width=280&height=500
Värimaailmaa tässä keramiikkakulhossa nimittäisimme vihertäväksi turkoosiksi. Jännittävät, ehkä hieman kylmähköt sävyt, joka tapauksessa erittäin kauniisti maalattu "riikinkukko-astia"; maalaus kuvaa riikinkukon sulkia, kauan aikaa sitten ja vielä joskus nykyäänkin Marokossa on kutsuttu kauniisti maalattuja..
Hinta: 22.00 €

Keramiikka-astia "gsria" 46 cm (KE-642, tilaustuote)

marokkolainen-keramiikka-astia-lautanen-KE-642-1.JPG&width=280&height=500
Tämä keramiikka-astia on tilaustuote, tästä löydät tietoa sen tilaamisesta.
Gsria-astiaa käytetään Marokossa taikina-astiana, eli siinä vaivataan taikinaa leivonnaisia varten. Sen tasaisesta pohjan muodosta ja suuresta koosta johtuen gsria-astia sopii erittäin hyvin myös kakkulautaseksi, ja miksei myös..
Hinta: 86.00 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »