« Takaisin

Tagine-pata "Tanger", 29 cm (KE-584)



Hinta:59.00 €

Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämä pata on kotoisin Pohjois-Marokosta, ja sen pinta on jätetty kauttaaltaan ilman lasitusta; se antaa ruoalle oman arominsa verrattuna lasitettuihin tagine-patoihin. Pata on kooltaan sopiva 4-5 hengen aterian valmistukseen. Valmistuspaikkakunta on Marrakech vaikka padan malli on Tangerin alueelta kotoisin.

Tämä Tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Pata kestää myös sähkölevyn miedolla lämmöllä: jos haluat käyttää kovempaa lämpötilaa niin käytä sähkölevyn päällä "Tagine-pata: kuumennus-alusta" -levyä. Tagine-padan ei tarvitse olla uunin keskitasolla, paras sijainti on uunin alataso ja myös uunilämpö on parempi säätää alalämmöksi, silloin tagine-padan ominaisuudet tuovat ruoan maun parhaiten esiin. Marokossa tagine-patoja käytetään usein myös hiiligrillillä grillatessa.

Tagine-pata on perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä erilaisten vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun. Tagine-pata on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla. Pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Kannen sisäpinta on ilman lasitusta, se antaa oman arominsa ruoan makuun. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy taas ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi! Herkullista, tai kuten Marokossa sanotaan "oukla ladida!" (lausutaan "ukla ladiida").

Tagine-patojen mukana lähetämme nyt myös muutaman marokkolaisen tagine-ruoan valmistusohjeet; palkitse makuaistisi ja tee aitoa tagine-ruokaa!

Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei suurta tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa: pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta rypsiöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia...  

Tagine-padan mitat:

sisähalkaisija n. 24 cm

ulkohalkaisija n. 29 cm

koko padan korkeus n. 19 cm

Varastossa

Suosittelemme myös

Piharuukku, kierrätyskumia (MU-012)

kumi-piha-ruukku-kierratyskumia-MU-012-1.JPG&width=280&height=500
Kierrätyskumista valmistettu astia, sopii hyvin esimerkiksi kukka-astiaksi pihalle tai terassille.
Tämä autonrenkaasta leikatusta kumista valmistettu ruukku on erittäin tukeva ja vahvarakenteinen.
Ruukun mitat:
korkeus n. 32 cm (+ kahvat)
yläosan halkaisija n. 32 cm
pohjan halkaisija n. 25 cm..
Hinta: 49.00 €

Keramiikkalautanen 29 cm (KE-341)

keramiikkalautanen-KE-341-1.JPG&width=280&height=500
Tässä erittäin kauniisti maalatussa keramiikkalautasessa näkyvät ammattitaitoisen Fesissä syntyneen ja kauan opiskelleen keramiikkamaalarin käden taidot ja Fesin tyypillinen värimaailma, joka lähes valaisee ympäristönsä! Todella kaunis lautanen ja todella kauniit värit! Turhaan ei sanota että "Fes, taiteilijoiden..
Hinta: 69.00 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »