« Takaisin

Tagine-pata "Tanger", 31 cm (KE-514)



Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämä pata on kotoisin Pohjois-Marokosta, ja sen pinta on jätetty kauttaaltaan ilman lasitusta; se antaa ruoalle oman arominsa verrattuna lasitettuihin tagine-patoihin. Pata on kooltaan sopiva 4-5 hengen aterian valmistukseen. Valmistuspaikkakunta on Marrakech vaikka padan malli on Tangerin alueelta kotoisin.

Tämä Tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Pata kestää myös sähkölevyn miedolla lämmöllä: jos haluat käyttää kovempaa lämpötilaa niin käytä sähkölevyn päällä "Tagine-pata: kuumennus-alusta" -levyä. Tagine-padan ei tarvitse olla uunin keskitasolla, paras sijainti on uunin alataso ja myös uunilämpö on parempi säätää alalämmöksi, silloin tagine-padan ominaisuudet tuovat ruoan maun parhaiten esiin. Marokossa tagine-patoja käytetään usein myös hiiligrillillä grillatessa.

Tagine-pata on perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä erilaisten vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun. Tagine-pata on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla. Pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Kannen sisäpinta on ilman lasitusta, se antaa oman arominsa ruoan makuun. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy taas ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi! Herkullista, tai kuten Marokossa sanotaan "oukla ladida!" (lausutaan "ukla ladiida").

Tagine-patojen mukana lähetämme nyt myös muutaman marokkolaisen tagine-ruoan valmistusohjeet; palkitse makuaistisi ja tee aitoa tagine-ruokaa!

Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei suurta tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa: pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta rypsiöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia...  

Tagine-padan mitat:

sisähalkaisija n. 27 cm

ulkohalkaisija n. 31 cm

koko padan korkeus n. 21 cm

Ei varastossa - Kysy toimitusaika: amina@marrakech.fi
Hinta:59.00 €

Suosittelemme myös

Grilli Majmar (KE-341)

marokkolainen-grilli-KE-341-1.JPG&width=280&height=500
Aito marokkolainen grilli eli arabiaksi "majmar". Valmistettu savesta polttamalla.
Grillihiilet laitetaan kaukaloon ja voit grillata ruoan normaalisti hiilien yläpuolella tai käyttää tagine-pataa kuten usein Marokossa tehdään. Jos haluat grillata marokkolaiseen tyyliin niin älä käytä systytysnestettä vaan sytytä..
Hinta: 39.00 €

Kuumennus-alusta tagine-padalle (MT-037). Suositellaan sähkölevykäyttöön.

kuumennus-alusta-MT-037-1.JPG&width=280&height=500
Jos haluat kuumentaa tagine-pataa sähkölevyllä, voit tehdä sen miedolla lämmöllä. Jos haluat käyttää hieman korkeampia lämpötiloja niin laita silloin levyn ja padan väliin tämä metallista muotoiltu kuumennus-alusta, joka vähentää padan halkeamisen riskiä. Tätä kuumennus-alustaa voidaan tietysti käyttää..
Hinta: 10.90 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »