« Takaisin

Tagine-pata 26 cm (KE-734)



Hinta:42.00 €

Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämä pata on kooltaan sopiva 2 - 3 hengen aterian valmistukseen, tai esimerkiksi vihannes-lisukkeiden valmistukseen. Valmistuspaikkakunta on Marrakech.

Tämä tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Kannen sisäpinta on jätetty perinteen mukaan ilman lasitusta, että se antaisi "marokkolaisen aromin" ruoan makuun. Pata kestää myös sähkölevyn miedolla lämmöllä: jos haluat käyttää kovempaa lämpötilaa niin käytä sähkölevyn päällä "Tagine-pata: kuumennus-alusta" -levyä. Tagine-padan ei tarvitse olla uunin keskitasolla, paras sijainti on uunin alataso ja myös uunilämpö on parempi säätää alalämmöksi, silloin tagine-padan ominaisuudet tuovat ruoan maun parhaiten esiin. Myös grillatessa voidaan käyttää tagine-pataa.

HUOM: nämä tagine-padat on tehty enemmän käyttöön kuin koriste-esineeksi, joten niiden ulkopinnassa saattaa olla pieniä virheitä, jotka eivät kuitenkaan vaikuta ruoan valmistukseen.

Tagine-pata on perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä erilaisten vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun. Se on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla. Pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy taas ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi! Herkullista, tai kuten Marokossa sanotaan "oukla ladida!" (lausutaan "ukla ladiida").

Tagine-patojen mukana lähetämme nyt myös muutaman marokkolaisen tagine-ruoan valmistusohjeet; palkitse makuaistisi ja tee aitoa tagine-ruokaa!

Tagine-padan mitat:

sisähalkaisija n. 20 cm

ulkohalkaisija n. 26 cm

koko padan korkeus n. 21 cm

Lähetämme tilauksesi heti tilauspäivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä! Yli 50€:n tilaukset postipakettina ilman kuluja; kaikki toimitus- ja maksutavat näet tästä.

Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei suurta tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa (ohje tulee myös padan mukana): pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta rypsiöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia... Saat tämän ohjeen myös padan mukana.

Varastossa

Suosittelemme myös

Tagine-pata 35 cm (KE-718)

marokkolainen-tagine-pata-keramiikka-KE-718-1.JPG&width=280&height=500
Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämän kokoinen pata on kooltaan sopiva 4-5 hengen aterian valmistukseen. Valmistuspaikkakunta on Marrakech.
Tämä tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Tagine-padan pinnat on kauttaaltaan lasitettu, paitsi kannen..
Hinta: 74.00 €

Keramiikkaruukku, korkeus n. 28 cm (KE-439)

marokkolainen-keramiikka-ruukku-KE-439-1.JPG&width=280&height=500
Tässä erittäin kaunisvärisessä keramiikkaruukussa on kuviointi kaiverrettu saveen ennen lasitusta ja viimeistä polttoa. Monet kiehtovat yksityiskohdat koristelussa kertovat vuosikymmenien kokemuksen omaavan keramiikkasepän ammattitaidosta. Pintaan on poltettu vahva lasituskerros. 
Marrakechissa asuvaa..
Hinta: 55.00 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »