« Takaisin

Tagine-pata 30 cm (KE-710)



Hinta:59.00 €

Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämä pata on tehty muodoltaan matalammaksi kuin useimmat, joten se mahtuu myös hieman pienempään uuniin. Pata on kooltaan sopiva 3-4 hengen aterian valmistukseen. Tagine-pata on valmistettu sopimusvalmistajallamme Marrakechissa.

Tämä Tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Pata kestää myös sähkölevyn miedolla lämmöllä: jos haluat käyttää kovempaa lämpötilaa niin käytä sähkölevyn päällä "Tagine-pata: kuumennus-alusta" -levyä. Tagine-padan ei tarvitse olla uunin keskitasolla, paras sijainti on uunin alataso ja myös uunilämpö on parempi säätää alalämmöksi, silloin tagine-padan ominaisuudet tuovat ruoan maun parhaiten esiin. Marokossa tagine-patoja käytetään usein myös hiiligrillillä grillatessa.

Mikä on tagine-pata: Tagine-pata on perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä erilaisten vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun. Tagine-pata on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla. Pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Tämän kauniilla savunsävyisellä koristelulla maalatun padan pinnat on kauttaaltaan lasitettu, myös kannen sisäpinta. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy taas ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi! Herkullista, tai kuten Marokossa sanotaan "oukla ladida!" (lausutaan "ukla ladiida").

Tagine-patojen mukana lähetämme myös muutaman marokkolaisen tagine-ruoan valmistusohjeet; palkitse makuaistisi ja tee aitoa tagine-ruokaa!

Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei suurta tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa (ohje tulee myös padan mukana): pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta rypsiöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia...  

Tagine-padan mitat:

sisähalkaisija n. 23 cm

ulkohalkaisija n. 30 cm

koko padan korkeus 18,5 cm

Ei varastossa - Voit kysyä toimitusajan: amina@marrakech.fi

Suosittelemme myös

Keramiikkakulho 20 cm (KE-519)

marokkolainen-keramiikka-kulho-KE-519-1.JPG&width=280&height=500
Lämpimän punaisella maalattu keramiikka-astia on valmistettu Marrakechissa. Tästä keramiikkakulhosta saat kauniin astian ruokapöytään vaikka keittokulhoksi Marokon tapaan, kahvipöytään pipariastiaksi, tai vaikka makuuhuoneeseen yöpöydälle koristeeksi. Kulhon pohjassa on reiät josta voit myös ripustaa..
Hinta: 23.90 €

Tagine-pata 30 cm (KE-711)

marokkolainen-tagine-pata-keramiikka-KE-711-1.JPG&width=280&height=500
Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Pata on kooltaan sopiva 3-4 hengen aterian valmistukseen, ja se on valmistettu sopimusvalmistajallamme Marrakechissa.
Tämä Tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Pata kestää myös sähkölevyn miedolla lämmöllä: jos..
Hinta: 59.00 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »