« Takaisin

Tagine-padat "Cira du Nord", useita kokoja (KE-715 - KE-717)Vaihtoehdot

Tuote Hinta
Tagine-pata Cira du Nord, koko 26 cm (2 - 3 henk.)85.00 €
Tagine-pata Cira du Nord, koko 36 cm (6 - 8 henk.)100.00 €
Tagine-pata Cira du Nord, koko 38 cm (8 - 10 henk.)110.00 €

Monilla keittiötarvikkeilla ja ruoka-astioilla on valmistaja, joka erottuu muista korkealuokkaisella viimeistelyllä, tarkoilla materiaalivalinnoilla, ja huolellisella työllä: tagine-padoissa se on Cira du Nord, lähellä Tangeria sijaitseva keramiikkavalmistaja. Olemme valinneet heidät yhdeksi sopimusvalmistajistamme.

Cira du Nord tagine-patojen pohja-astia on saven ja kivijauheen sekoitusta, jonka ansiosta ne ovat kestävämpiä kuin tavalliset tagine-padat, ja säilyttävät kuumuuden kauemmin. Kaikille pinnoille on poltettu vahva lasitus, myös kannen sisäpintaan, pohjan alapinta on viimeistelty hiomalla. Näillä tagine-padoilla voit valmistaa ruokaa uunissa tai myös sähkölevyllä miedolla lämmöllä: suosittelemme sähkölevyn päälle "Tagine-pata: kuumennus-alusta" -levyä. Marokossa tagine-pataa käytetään usein myös hiiligrillillä. Uunissa paras sijainti padalle on uunin alataso, uunilämpö on hyvä säätää alalämmöksi, silloin tagine-padan ominaisuudet tuovat ruoan maun parhaiten esiin. Ja vielä: Cira du Nord tagine-patoja ei säilytetä kaapissa: perinteisesti muotoiltu kauniisti viimeistelty pata pitää olla näkyvillä keittiössä!

Mikä on tagine-pata: Tagine-pata (lausutaan "tadziin") on perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä erilaisten vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun. Se on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla. Pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy taas ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi! Herkullista, tai kuten Marokossa sanotaan "oukla ladida!" (lausutaan "ukla ladiida").

Tagine-patojen mukana lähetämme myös marokkolaisia reseptejä: voit valmistaa aitoa tagine-ruokaa!

Cira du Nord -patojen mitat:

KE-715: ruokamäärä 2-3 henkilöä. Sisähalk. 22 cm, ulkohalk. 26 cm, korkeus 18 cm

KE-716: ruokamäärä 6-8 henkilöä. Sisähalk. 29 cm, ulkohalk. 36 cm, korkeus 25,5 cm

KE-717: ruokamäärä 8-10 henkilöä. Sisähalk. 31 cm, ulkohalk. 38 cm, korkeus 25,5 cm

Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei suurta tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa: pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta rypsiöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia... 

Suosittelemme myös

Keramiikkakulho 10 cm (KE-616)

marokkolainen-keramiikka-kulho-astia-KE-616-1.JPG&width=280&height=500
Pieni ja kaunis kohokuvioitu keramiikkakulho, koristeeksi tai säilytyskulhoksi herkuille ja monenlaisille pikkutavaroille. Värimaailmaa hallitsevat sinisen sävyt läpikuultavasta tummahkoon, ja tarkasti katsoen kylkien kuvioinneissa erottuvat myös punaiset ja vihreät värit.
Keramiikka-astian koko ei..
Hinta: 14.90 €

Keramiikkakulho, jalallinen, 24 cm (KE-692)

marokkolainen-keramiikka-kulho-KE-692-1.JPG&width=280&height=500
Kesän väreihin maalattu kaunis jalallinen keramiikkakulho. Maalauksen kuviointi on vanhaa perinteistä berber-kuviointia. Pinnan "murtuma-kuviot" on tehty lasituksen alle, ja ne ovat näkyvissä myös kulhon alapuolella.
Mitat:
korkeus n. 13 cm
halkaisija n. 24 cm
Valmistettu sopimusvalmistajallamme..
Hinta: 79.00 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »