« Takaisin

Tagine-pata 35 cm (KE-735)



Hinta:74.00 €

Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämä pata on kooltaan sopiva 4-5 hengen aterian valmistukseen. Valmistuspaikkakunta on Marrakech.

Tämä Tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Pata kestää myös sähkölevyn miedolla lämmöllä: jos haluat käyttää kovempaa lämpötilaa niin käytä sähkölevyn päällä "Tagine-pata: kuumennus-alusta" -levyä. Tagine-padan ei tarvitse olla uunin keskitasolla, paras sijainti on uunin alataso ja myös uunilämpö on parempi säätää alalämmöksi, silloin tagine-padan ominaisuudet tuovat ruoan maun parhaiten esiin. Marokossa tagine-patoja käytetään usein myös hiiligrillillä.

Mikä on tagine-pata: Tagine-pata on perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä erilaisten vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun. Tagine-pata on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla. Pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Tämän padan pinnat on kauttaaltaan lasitettu, paitsi kannen sisäpinta; lasittamattomana se antaa ruoalle aidon marokkolaisen aromin. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy taas ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi! Herkullista, tai kuten Marokossa sanotaan "oukla ladida!" (lausutaan "ukla ladiida").

Tagine-patojen mukana lähetämme nyt myös muutaman marokkolaisen tagine-ruoan valmistusohjeet; palkitse makuaistisi ja tee aitoa tagine-ruokaa!

Tagine-padan mitat:

sisähalkaisija n. 28 cm

ulkohalkaisija n. 35 cm

koko padan korkeus 28 cm

Lähetämme tilauksesi heti tilauspäivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä! Yli 50€:n tilaukset postipakettina ilman kuluja; kaikki toimitus- ja maksutavat näet tästä.

Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei suurta tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa: pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta rypsiöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia...

Varastossa

Suosittelemme myös

Keramiikkalautanen 26 cm (KE-553)

marokkolainen-keramiikka-lautanen-KE-553-1.JPG&width=280&height=500
Kaunis keramiikkalautanen, valkoiselle pohjavärille on maalattu harmaa kuviointi, johon on eri väreillä lisätty berbereiden perinteisiä viljasymboleita. Rauhallisen kaunis värimaailma.
Sopii moneen käyttöön, myös ruokalautaseksi, ja lautasen alaosassa on reikä, josta voit ripustaa sen myös seinälle..
Hinta: 29.00 €

Tagine-padat "Beau", useita kokoja (KE-731 - KE-733

tagine-keramiikka-KE-731-KE-733.JPG&width=280&height=500
Tangerin lähellä sijaitseva sopimusvalmistajamme tekee erittäin kauniita tagine-patoja, joille hän on antanut nimeksi "Beau" (lausutaan bu), joka tarkoittaa ranskasta käännettynä "kaunis".
Näiden tagine-patojen laatukin on erittäin korkea: pohja-astia on saven ja kivijauheen sekoitusta, jonka ansiosta..
Hinta: 85.00 € - 115.00 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »