Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Beni Ouarain matto, luonnonvalkoinen (mittatilauksena, MA-209)



Vaihtoehdot

Tuote Hinta
Beni Ouarain (MA-209), koko 75 X 150 cm430.00 €
Beni Ouarain (MA-209), koko 130 X 170 cm790.00 €
Beni Ouarain (MA-209), koko 150 X 200 cm1 050.00 €
Beni Ouarain (MA-209), koko 170 X 240 cm1 345.00 €
Beni Ouarain (MA-209), koko 200 X 300 cm1 790.00 €

HUOM: näiden kokojen lisäksi voit tilata maton juuri sinulle sopivilla mitoilla ja yksityiskohdilla. Mittatilauksista ei veloiteta lisämaksua. Tästä näet lisää tietoja tilaustuotteiden tilaamisesta.

Tietoja matosta: Tämä lampaanvillasta valmistettu paimentolaismatto on keskipitkällä villanukalla, nukan pituus on n. 2-3 cm. Päädyt ovat ilman hapsuja. Villanukan väri on luonnonvalkoinen ilman kuviointia. Pehmeä ja lämmin puhtaan valkoinen matto tukevalla loimella.

Matto on valmistettu käsityönä perinteisin menetelmin Atlas -vuoristossa kasvaneiden lampaiden villasta. Viileässä vuoristossa laiduntavat lampaat kasvattavat tiheämmän ja hienomman villan kuin kuumissa laaksoissa elävät lampaat. Sekä loimi että villanukka ovat värjäämätöntä lampaanvillaa. Olemme valinneet mattojemme tekijöiksi berber-heimoihin kuuluvat naiset, koska ylpeinä perinteistään berberit tekevät mattonsa erittäin huolellisesti. Liikkeemme perustaja Amina Vierula, itsekin berberi, tekee tilaukset, hän käy myös tarkastamassa kaikki matot ennen niiden lähettämistä Suomeen. 

Lisätietoja maton tilaamisesta mittojen mukaan löydät Beni Ouarain mattojen tilausohjeita -sivulta ja soittamalla 040 1997800 tai amina@marrakech.fi . Katso myös monipuolinen tietopaketti Beni Ouarain matoista, niiiden historiasta, materiaaleista ja valmistuksesta. 

Muistathan että halutessasi voit jakaa maton maksun useampaan erään sinulle sopivan aikataulun mukaan. 

Maton hoito: Lampaanvilla hylkii likaa, joten maton hoito on helppoa: kevyt imurointi silloin tällöin riittää. Kerran talvessa maton voi myös viedä ulos puhtaalle pakkaslumelle muutamaksi tunniksi "ilmaantumaan" mikäli se on mahdollista. Jos maton päälle kaatuu jotain nestettä voi sitä puhdistaa mäntysaippualiuoksella tai miedolla villanpuhdistus-aineella, voimakkaita kemikaaleja ei saa käyttää etteivät villan hyvät ominaisuudet heikkene. Mattoa puhdistettaessa veden tulee olla viileää.

Suosittelemme myös

Villamatto Berber (SOU-029)

marokkolaiset-berber-matot-sou-029.jpg&width=280&height=500
Luonnonvalkoinen pohjaväri pääsee hyvin esille tässä villamatossa, jossa kuviointi on hieman pelkistetympää. Kuviot ovat perinteisiä berber-kuvioita.
Tämä matto sopii hyvin joko suureksi olohuoneen matoksi, tai myös pienempikokoisena vaikkapa makuuhuoneeseen sängyn vierelle.
Maton hinnaksi tulee koosta..

Villamatto Beni Ouarain (SOU-063)

marokkolaiset-berber-matot-sou-0632.jpg&width=280&height=500
Tämä on modernimpi versio Beni Ouarain matosta, kuvioinnista löytyy myös berbereiden X-symboli, joka kertoo naisten voimasta, huolenpidosta ja äitiydestä. (Beni Ouarain -kuvioinnissa puhutaan usein neliöistä tai vinoneliöistä, mutta todellisuudessa kuviot ovat X-kuvioita, joiden väliin jää neliönmuotoisia..
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »