Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Beni Ouarain matto, pitkä nukka, vaaleanruskeat kuviot (MA-172, useita kokoja)Vaihtoehdot

Tuote Hinta
Beni Ouarain (MA-172), koko 70 X 135 cm395.00 €
Beni Ouarain (MA-172), koko 130 X 170 cm810.00 €
Beni Ouarain (MA-172), koko 170 X 200 cm1 180.00 €
Beni Ouarain (MA-172), koko 180 X 260 cm1 580.00 €
Beni Ouarain (MA-172), koko 200 X 300 cm1 965.00 €

HUOM: näiden kokojen lisäksi voit tilata maton juuri sinulle sopivilla mitoilla.  Mittatilauksista emme veloita lisämaksua. 

Tietoja matosta: Tämä kaunisvärinen lampaanvillasta valmistettu paimentolaismatto on pitkällä villanukalla, nukan pituus on n. 4-5 cm. Pohjaväri on luonnonvalkoista villaa, kuvioinnin väriksi asiakkaamme pyysi vaaleanruskeaa, ja lopputuloksena on yksi kauneimmista matoista joita olemme koskaan nähneet! Upottavan pehmeä ja lämmin matto jossa on tukeva loimi kuten kaikissa sopimusvalmiistajiemme tekemissä matoissa. Kuvissa olevan maton koko on 180 X 260 cm. Pitkä villanukka tuo lisähintaa mattoon n. 19€/m², samoin kuvioinnissa käytetyn villan värjäys asiakkaan toivomuksen mukaiseksi vaaleanruskeaksi on tehty vain tätä mattoa varten, siitäkin on veloitus 19€/m², nämä hinnat on huomioitu koko-/hintaesimerkeissämme. 

Matto on valmistettu käsityönä perinteisin menetelmin Atlas -vuoristossa kasvaneiden lampaiden villasta. Viileässä vuoristossa laiduntavat lampaat kasvattavat tiheämmän ja hienomman villan kuin kuumissa laaksoissa elävät lampaat.  Maton materiaalit ovat puhtaita luonnonmateriaaleja, myös villan kuvioiden värjäys tehdään kasveista saatavin väriainein, kuten on tehty jo yli tuhat vuotta. Valitsimme mattojemme tekijöiksi berber-heimoihin kuuluvat naiset, koska ylpeinä perinteistään berberit tekevät mattonsa erittäin huolellisesti. Matoissa oleva X-kuviointi onkin berber-symboli, joka kuvaa naisten voimaa, äitiyttä ja huolenpitoa. La Vie de Marrakechin perustaja Amina Vierula, itsekin berberi, tekee tilaukset ja hän käy myös tarkastamassa jokaisen maton ennen sen lähettämistä Suomeen. 

Lisätietoja maton tilaamisesta mittojen mukaan löydät Beni Ouarain mattojen tilausohjeita -sivulta ja soittamalla 040 1997800 tai amina@marrakech.fi . Katso myös monipuolinen tietopaketti Beni Ouarain matoista, niiiden historiasta, materiaaleista ja valmistuksesta. Tässä poiminta tietopaketista:

"Keritty villa laitetaan yöksi veteen likoamaan, seuraavana päivänä villa ”avataan” käsin ja puhdistetaan kaikki roskat pois. Villa eritellään värin mukaan, samoin paksuuden ja pehmeyden mukaan. Sen jälkeen villa pestään saippualla astiassa ja huuhdotaan purossa tai joessa. Saippua on kasvipohjaista saippuaa, mitään keinotekoisia kemikaaleja ei käytetä etteivät villan ominaisuuden heikkene."

Maton hoito: Lampaanvilla hylkii likaa, joten maton hoito on helppoa: kevyt imurointi silloin tällöin riittää. Kerran talvessa maton voi myös viedä ulos puhtaalle pakkaslumelle muutamaksi tunniksi "ilmaantumaan" mikäli se on mahdollista. Jos maton päälle kaatuu jotain nestettä voi sitä puhdistaa mäntysaippualiuoksella tai miedolla villanpuhdistus-aineella, voimakkaita kemikaaleja ei saa käyttää etteivät villan hyvät ominaisuudet heikkene. Mattoa puhdistettaessa veden tulee olla viileää.

 

Suosittelemme myös

Kaislamatto 120 X 52 cm (MA-064)

marokkolainen-kaislamatto-MA-64-1.JPG&width=280&height=500
Aidosta kaislasta käsin punottu matto terassille, parvekkeelle, eteiseen... tai myös rannalle makuualustaksi. Matto on huolellisesti punottu ja tehty tukevaksi kestämään käyttöä. 
Mitat:
pituus n. 120 cm
leveys n. 52 cm
Hinta: 35.00 €

Villamatto Berber (SOU-030)

marokkolaiset-berber-matot-sou-030.jpg&width=280&height=500
Perinteiset berber-kuviot toimivat kauniina koristeluna tässä matossa. Materiaalina on tietysti villa.
Maton hinnaksi tulee koosta ja yksityiskohdista riippuen n. 300 - 450€ / m².
Tästä voit kysyä lisätietoja matosta ja pyytää myös hintatarjouksen haluamillasi mitoilla...
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »