« Takaisin

Kilim matto 133 X 60 cm (MA-095)Kirkkaan punaisella pohjalla oleva käsityönä valmistettu kilim-matto, materiaalina villa, valkoiset kuviot ovat puuvillaa. Maton leveys vaihtelee joitain senttejä, se kuuluuu paimentolaismattojen perinteeseen ja käsityöhön. Maton toiseen päätyyn on solmittu kaunis punonta.

Perinteiset berber-symbolit koristavat mattoa, kauniina värikkäänä yksityiskohtana viher-puna-sini-valko -pohjalla oleva oranssinkeltainen sahakuvio: berber-symboleissa tämä kuvio esiintyy usein varsinkin matoissa, sen uskotaan suojaavan maton tekijää ettei hän satuta itseään työkaluillaan.

Aicha on valmistanut meille tämän maton, hän tekee mattoja Zemmour-berberiheimon asuma-alueella Khemissetissa.

Maton mitat:

pituus n. 133 cm

leveys n. 58-64 cm

Varastossa
Hinta:145.00 €

Suosittelemme myös

Beni Ouarain matto 260 X 180 cm (MA-072, tilaustuote)

marokkolainen-matto-beni-ouarain-MA-030-1.JPG&width=280&height=500
Beni Ouarain -matto, pitkävillainen, aito berber-heimon naisten valmistama paimentolaismatto vaaleanruskealla kuvioinnilla. Valmistettu käsityönä perinteisin menetelmin Atlas -vuoristossa kasvaneiden lampaiden villasta. Maton kaikki materiaalit ovat puhtaita luonnonmateriaaleja, myös villan kuvioiden..
Hinta: 1 348.00 €

Boucherouite - matto 158 X 70 cm (MA-093)

marokkolainen-matto-boucherouite_050_1.JPG&width=280&height=500
Tämäkin on Marokkolainen Boucherouite -matto, vaikka onkin tehty pitkistä kangas-suikaleista. Boucherouite-mattojen sivut jätetään usein perinteen mukaan hieman epäsymmetrisiksi.
Maton molemmat puolet ovat käyttökelpoisia yläpuoleksi. Näitä mattoja käytetään Marokossa usein myös seinäryijynä. Värit..
Hinta: 115.00 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »