« Takaisin

TIETOPAKETTI NAHKAPOUFFEISTA JA NIIDEN HOIDOSTAMarokkolaiset nahkapouffit, kaunis ja käytännöllinen yksityiskohta sisustuksessa

Nahkapouffimme valmistetaan käsityönä Marrakechissa. Olemme ensin ostaneet pouffeja usealta valmistajalta ja verranneet heidän välillään nahan ja työn laatua. Olemme valinneet pouffiemme toimittajiksi kaksi valmistajaa Marrakechista, molemmat käyttävät tukevaa tasalaatuista nahkaa ja tekevät työnsä huolellisesti ottaen myös vastuun työn laadusta.

Olemme sopineet että meille tulevat nahkapouffit valmistetaan naudan selkänahasta tai pässin nahasta, koska ne ovat tiheäkuituisempia verrattuna yleisemmin käytettyyn naudan vatsanahkaan. Näiden nahkojen työstäminen on hieman suuritöisempää mutta tuloksena on paremmin muotonsa säilyttävä ja suurempia rasituksia kestävä pouffi kuin naudan vatsanahasta valmistettuna.

Pyöreän mallisia pouffeja tehdään myös suurista nahkapaloista mutta suuret palat venyvät rasituksessa enemmän kuin pienet, ja siksi olemme valinneet useasta pienestä palasta valmistetut pouffimallit: yhdessä pouffissamme on n. 20 - 35 nahkapalaa pouffin koosta riippuen. Koska valmistajamme käyttävät paksua ja vahvaa tiheäkuituista nahkaa ja pouffit tehdään pienistä paloista, on nahan muodonmuutos niin pientä että pouffit säilyttävät muotonsa vuosikausia vaikka niitä käytettäisiin paljon myös istumiseen.

Pouffeissamme on jokaisen nahkapalan reuna käännetty: ulkonäkö säilyy vaaleassakin nahassa siistinä kun nahan reunukseen ei tartu likaa, ja ennen kaikkea saumasta tulee näin valmistaen vahvempi. Saumojen ompeluun käytetää paksua, erittäin vahvaa lankaa, joka ei kaivaudu nahan sisään kovassakaan rasituksessa. Kovimmalle rasitukselle joutuvissa paikoissa käytetään vielä lisäksi vahvaa kuitukangasta, joka vähentää itse nahkaan kohdistuvaa rasitusta (katso oheista kuvaa, jossa sauma on kuvattu pouffin sisältä). Siistin ulkonäön viimeistelee se että liitossaumojen langat eivät tule missään olosuhteissa näkyviin. Keskellä yläosaa oleva tähden mallinen kuvio on kaunis yksityiskohta, joka sekin on ommeltu käsin.

Nahan värjäykseen on käytetty luonnosta saatavia väriaineita, ja lopuksi nahka on vielä kyllästetty nahkaöljyllä, joten mahdollinen lika ja nesteroiskeet on helppo puhdistaa nahan pinnasta.

Mikäli pidät nahkapouffiasi puu- tai parkettilattialla, voimme teettää pouffin alapinnassa olevan vetoketjun vetimen päälle samanvärisestä nahasta suojan, joka estää lattiapintaa naarmuuntumasta: tästä näet vetoketjusuojan mallin.

Hyvä tietää pouffeistamme:

- valmistettu pienistä nahkapaloista joiden venyminen on vähäisempää kuin suurten palojen >>  pouffisi säilyttää muotonsa pidempään

- nahka on vahvaa pässin nahkaa tai naudan selkänahkaa, jotka tiheäkuituisina eivät veny yhtä helposti kuin naudan vatsanahka >> pouffisi säilyttää muotonsa kauemmin kuin naudan vatsanahasta valmistetut pouffit

- suurelle rasitukselle joutuville alueille on lisätty vahva kuitukangas vähentämään nahkaan kohdistuvaa rasitusta ja estämään ommel-lankaa ”leikkautumasta” nahkaan >> pouffisi kestää paremmin myös kovan ja äkkinäisen rasituksen

- ommel on tehty niin että se vastustaa nahkapalojen pyrkimystä erota toisistaan kovan rasituksen alla >> saumoihin ei ilmesty vanhemmitenkaan rakoja

- La Vie De Marrakechin palvelut: jos pouffisi vaurioituu voimme toimittaa sen takaisin valmistajalle, joka vaihtaa vahingoittuneet nahkapalat uusiin >> pidempi käyttöikä koska pouffi on myös korjattavissa kohtuukustannuksin

Pouffimallit:

Pyöreän malliset pouffit:

Jos pouffia käytetään pääasiassa jalkojen lepuutamiseen on 35 cm korkea pouffi paras, mutta mikäli sen päällä istutaan paljon on varsinkin aikuisen kannalta 50 cm korkuinen malli parempi istua. Voit myös tilata meiltä pouffin haluamillasi mitoilla ja väreillä.

Voit hankkia pouffin joko valmiiksi täytettynä tai pelkät tyhjät kuoret: jos haluat pouffin täytettynä, kerro meille tuleeko se pääasiassa jalkojen alla käytettäväksi vai istutaanko sen päällä usein; istumiskäyttöä varten täytämme pouffin hieman kovemmaksi. Täytteenä käytämme puuvillarouhetta ja vaahtomuovirouhetta kerroksittain. Suurikokoisimmissä pouffeissa käytämme myös flokkia, koska se tekee ne tukevammaksi istumista ajatellen. Jos ostat pelkät kuoret, voit täyttää pouffin esimerkiksi vaatteilla tai vastaavalla materiaalilla. Täyttö pitää tapahtua huolellisesti, ettei pinnasta tule epätasaista; uloimmaksi onkin syytä laittaa joitain pieniä tilkkuja, ei suurikokoisia vaatteita. Suurikokoisimmista pouffeista on vaikea saada siistiä ja ryhtinsä säilyttävää kankailla täyttämällä. Jos täytät pouffin itse ja jos et ole tyytyväinen lopputulokseen niin voit tuoda sen myöhemmin meille täytettäväksi.

Kulmikkaat pouffit:

Myös kulmikkaat kookkaat pouffit kuuluvat mallistoon, toimitamme niitä tilauksesta asiakkaan toivomien mittojen ja värien mukaan. Täytteenä käytämme suurissa pouffeissa tukevampaa flokki-materiaalia. Halutessasi voit tilata myös pelkät kuoret ja täyttää sen itse, mutta muista että vaatteilla täytettynä suurikokoinen pouffi ei pysy ryhdikkäänä.

HUOM: Täytämme myös muualta ostettuja pouffeja; ilmoita pouffin koko niin laskemme hinnan.

Nahkapouffien hoito

Nahkapouffin hoidoksi riittää nahan öljyäminen parin vuoden välein, se pitää nahan pehmeänä ja likaa hylkivänä.  

Jos meiltä ostettuun pouffiin tulee joku vaurio, voimme korjauttaa sen Marokossa: pouffiin voidaan vaihtaa vahingoittuneet nahkapalat, kustannukset eivät nouse suuriksi jos teetämme työn seuraavan "ostosmatkamme" yhteydessä.

Varastossa

Suosittelemme myös

Nahkapouffi "Mini" 40 X 20 cm (PO-142)

marokkolainen-nahka-rahi-pouffi-PO-142-1.JPG&width=280&height=500
Jos sisustuksessasi on metallin värisiä huonekaluja, tai jos haluat myös viileämpää sävyä huoneeseen, sopii hopeanvärinen nahkapouffi sinne hyvin. Tämä kaunis pienikokoinen nahkapouffi on samaa korkeaa laatua kuin muutkin nahkapouffimme.
Marokkolainen minipouffi on kaunis sisustuksen yksityiskohta,..
Hinta: 99.00 € - 124.00 €

Nahkapouffi "Traditionnel" 50 X 35 cm (PO-127)

marokkolainen-nahka-pouffi-rahi-PO-127-1.JPG&width=280&height=500
Marokkolainen aidosta nahasta käsityönä valmistettu nahkapouffi on kaunis sisustuksen yksityiskohta koristeenakin, mutta varsinaisesti se on tarkoitettu jalkarahiksi ja voit käyttää sitä myös istuimena. Materiaalina on paksu ja vahva naudan selkänahka. Pouffin pohjassa on vetoketju täytteen lisäystä..
Hinta: 110.00 € - 145.00 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »