Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämä pata on kooltaan sopiva 2 - 3 hengen aterian valmistukseen, tai esimerkiksi vihannes-lisukkeiden valmistukseen. Valmistuspaikkakunta on Marrakech.
Tämä tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Kannen sisäpinta on jätetty perinteen mukaan ilman lasitusta, että se antaisi "marokkolaisen aromin" ruoan makuun. Pata kestää myös sähkölevyn miedolla lämmöllä: jos haluat käyttää kovempaa lämpötilaa niin käytä sähkölevyn päällä "Tagine-pata: kuumennus-alusta" -levyä. Tagine-padan ei tarvitse olla uunin keskitasolla, paras sijainti on uunin alataso ja myös uunilämpö on parempi säätää alalämmöksi, silloin tagine-padan ominaisuudet tuovat ruoan maun parhaiten esiin. Myös grillatessa voidaan käyttää tagine-pataa.
HUOM: nämä tagine-padat on tehty enemmän käyttöön kuin koriste-esineeksi, joten niiden ulkopinnassa saattaa olla pieniä virheitä, jotka eivät kuitenkaan vaikuta ruoan valmistukseen.
Tagine-pata on perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä erilaisten vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun. Se on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla. Pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy taas ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi! Herkullista, tai kuten Marokossa sanotaan "oukla ladida!" (lausutaan "ukla ladiida").
Tagine-patojen mukana lähetämme nyt myös muutaman marokkolaisen tagine-ruoan valmistusohjeet; palkitse makuaistisi ja tee aitoa tagine-ruokaa!
Tagine-padan mitat:
sisähalkaisija n. 20 cm
ulkohalkaisija n. 26 cm
koko padan korkeus n. 21 cm
paino n. 2,5 kg
Lähetämme tilauksesi heti tilauspäivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä! Yli 80€:n tilaukset saat Postin tai Matkahuollon noutopakettina ilman kuluja; kaikki toimitus- ja maksutavat näet tästä.
Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei suurta tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa (ohje tulee myös padan mukana): pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta rypsiöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia... Saat tämän ohjeen myös padan mukana.