Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Nahkapouffien ja -rahien hoito

Puhdistus:

Jos nahkapouffisi likaantuu voit puhdistaa sitä esimerkiksi kostealla liinalla, joka on kastettu mietoon saippuavesiliuokseen. Jos joudut hankaamaan likaa pois niin nahka ei saisi kastua kovin märäksi, sillä kastuessaan se venyy paljon helpommin kuin kuivana, ja läpimärkää nahkaa voimakkaasti hangatessa on vaarana ryppyjen muodostuminen.

Jos saippuavesiliuos ei auta, voit kokeilla nahkasaippuaa. Sitä on myytävänä myös marketeissa, mutta suosittelemme kuitenkin ostospaikaksi suutarinliikettä, koska he osaavat antaa ohjeita nahkasaippuan käytössä. Yhden ohjeen saat heti tässä: kokeile nahkasaippuaa ensin varovasti pouffin pohjaan, koska voimakkaimmat nahkasaippuat saattavat haalentaa varsinkin vanhemman nahan pintaa.

Jos nahka kastuu ei sitä saa kuivattaa korkeassa lämpötilassa, vaan sen pitää antaa kuivaa itsestään normaali huoneenlämmössä.

Vaaleanruskeiden "mantelin" väristen nahkapouffien nahka on usein värjäämätöntä ja öljyämätöntä nahkaa, Marokossa se kulkee nimellä "natural". Jos natural-nahan päälle roiskuu vettä, saattaa siihen joskus jäädä kuivuttuaan tummempi alue. Siinä tapauksessa kastele nahkaa hieman laajemmalta alueelta, ei kuitenkaan läpimäräksi, ja anna sen kuivaa itsestään normaali huoneenlämmössä; yleensä silloin myös tummempi läikkä on häviää.

Nahan hoito:

Nahkapouffin hoidoksi riittää nahan öljyäminen parin vuoden välein, se pitää nahan pehmeänä ja likaa hylkivänä. Jos haluat säilyttää pouffisi värin samanlaisena, käytä väritöntä nahkaöljyä. Saatavana on myös öljyjä jotka tummentavat nahan pintaa; jos käytät sellaista niin kokeile sitä ensin pouffin pohjaan pienelle alalle, jotta näet onko lopputulos toivomasi värinen. Suosittelemme tässäkin ostopaikaksi mieluummin suutaria kuin marketteja, koska suutari osaa valita sinulle juuri oikean nahkaöljyn, joka ei värjää nahkaa.

Myös mehiläisvahaa käytetään nahan hoitoon: se on hieman suuritöisempää kuin öljyäminen, mutta pitää nahan pehmeänä ja likaa hylkivänä kuten nahkaöljykin.

Vahingoittuneen pouffin korjaus Marokossa:

Jos meiltä ostettuun pouffiin tulee joku vaurio, voimme korjauttaa sen Marokossa: pouffiin voidaan vaihtaa vahingoittuneet nahkapalat, kustannukset eivät nouse suuriksi jos teetämme työn seuraavan "ostosmatkamme" yhteydessä.