Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Tagine-pata 30 cm (KE-1126)



Hinta:59.00 €

Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämä iloisen värinen pata on kooltaan sopiva 3-4 hengen aterian valmistukseen. Padan kannen muoto on pyöristetty siten, että se mahtuu myös matalampaan uuniin. Pata on Marrakechissa sijaitsevan keramiikkavalmistajamme tekemä.

Tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Myös kannen sisäpinta on lasitettu. Pata kestää myös sähkölevyn miedolla lämmöllä, korkeintaan 25% maksimitehosta! Uunissa tagine-padan paras sijainti on uunin alataso ja myös uunilämpö on parempi säätää alalämmöksi, silloin tagine-padan ominaisuudet tuovat ruoan maun parhaiten esiin. Marokossa tagine-pataa käytetään usein myös hiiligrillillä.

Tagine-patojen mukana lähetämme myös muutaman marokkolaisen tagine-ruoan valmistusohjeet; palkitse makuaistisi ja tee aitoa tagine-ruokaa!

Tagine-padan mitat:

sisähalkaisija n. 23 cm

ulkohalkaisija n. 30 cm

koko padan korkeus n. 20 cm

HUOM: nämä tagine-padat on tehty enemmän käyttöön kuin koriste-esineeksi, joten niiden ulkopinnassa saattaa olla pieniä virheitä, jotka eivät kuitenkaan vaikuta ruoan valmistukseen.

Lähetämme tilauksesi heti tilauspäivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä! Yli 80€:n tilaukset saat ilman kuluja Postin tai Matkahuollon noutopakettina; kaikki toimitus- ja maksutavat näet tästä.

Tagine-pata on perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä erilaisten vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun. Se on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla. Pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy taas ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi!

Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei suurta tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa: pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta rypsiöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia... 

Varastossa

Suosittelemme myös

TARJOUS: Karahvi (KE-690)

marokkolainen-karahvi-keramiikka-KE-690-1.JPG&width=280&height=500
Klassinen marokkolainen vesikarahvi kauniisti maalattuna. Perinteiset karahvien kauniit muodot ovat myös käytännölliset: sormella muotoillusta kaatonokasta pitkän kaulan päässä on helppo kaataa nestettä aivan pienikin määrä, sormilenkki on juuri oikeassa paikassa.
Keramiikkapinnan "halkeamat" on tehty..
Hinta: 75.80 €89.00 €

UUTUUS: Keramiikkakulho 26 cm (KE-1149)

marokkolainen-keramiikka-kulho-KE-1149-1.JPG&width=280&height=500
Erittäin kaunis keramiikkakulho, maalarimestarina marrakechilaisella keramiikkavalmistajallamme on toiminut Abdelkarim, joka yleensä maalaa berbereiden perinteisiä kuviointeja mutta osaa tehdä kaunista modernimpaakin kuviointia! Värit ovat kauniisti sopusoinnussa keskenään ja kuviointi on todella kaunis..
Hinta: 39.00 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »