Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Tagine-pata 35 cm (KE-735)



Hinta:74.00 €

Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämä pata on kooltaan sopiva 4-5 hengen aterian valmistukseen. Valmistuspaikkakunta on Marrakech.

Tämä Tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Tämän padan pinnat on kauttaaltaan lasitettu, paitsi kannen sisäpinta; lasittamattomana se antaa ruoalle aidon marokkolaisen aromin. Pata kestää myös sähkölevyn miedolla lämmöllä, korkeintaan 25% maksimitehosta! Tagine-padan ei tarvitse olla uunin keskitasolla, paras sijainti on uunin alataso ja myös uunilämpö on parempi säätää alalämmöksi, silloin tagine-padan ominaisuudet tuovat ruoan maun parhaiten esiin. Marokossa tagine-patoja käytetään usein myös hiiligrillillä.

HUOM: nämä tagine-padat on tehty enemmän käyttöön kuin koriste-esineeksi, joten niiden ulkopinnassa saattaa olla pieniä virheitä, jotka eivät kuitenkaan vaikuta ruoan valmistukseen.

Mikä on tagine-pata: Tagine-pata on perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä erilaisten vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun. Tagine-pata on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla. Pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy taas ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi! Herkullista, tai kuten Marokossa sanotaan "oukla ladida!" (lausutaan "ukla ladiida").

Tagine-patojen mukana lähetämme nyt myös muutaman marokkolaisen tagine-ruoan valmistusohjeet; palkitse makuaistisi ja tee aitoa tagine-ruokaa!

Tagine-padan mitat:

sisähalkaisija n. 28 cm

ulkohalkaisija n. 35 cm

koko padan korkeus 27 cm

paino n. 6 kg

Lähetämme tilauksesi heti tilauspäivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä! Yli 80€:n tilaukset saat Postin tai Matkahuollon noutopakettina ilman kuluja; kaikki toimitus- ja maksutavat näet tästä.

Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei suurta tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa: pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta rypsiöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia...

Ei varastossa - Voit kysyä toimitusajan: amina@marrakech.fi

Suosittelemme myös

Pesuallas 40 cm, keramiikkaa (KE-013)

marokkolainen-keramiikka-allas-KE-013-1.JPG&width=280&height=500
Tämäkin keramiikka-allas on maalattu tyypillisin Fesin alueen värein: sinivihreä, kellertävä oranssi, hyvin tumma sininen ja punaiseen tai tässä lilaan sävyttyvä ruskea ovat "Fesin värit". Marokossa monilla alueilla on omat värinsä, kuviointi perustuu usein vanhoihin berber-symboleihin. 
Voit asentaa..
Hinta: 176.00 €

UUTUUS: Tagine-pata 30 cm (KE-1190)

tagine-pata-tajine-marokkolainen-KE-1190-1.JPG&width=280&height=500
Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämä pata on kooltaan sopiva 3-4 hengen aterian valmistukseen. Padan kaiki pinnat ovat ilman lasitusta: Pohjois-Marokossa suositaan juuri tällaisia tagine-patoja, lasittamaton pinta tuo tagine-ruokien aromit paremmin esille.
Tagine-pata (lausutaan "tadziin") on..
Hinta: 52.00 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »