Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €


BENI OUARAIN: PERINTEISET MAROKKOLAISET LAMPAANVILLAMATOT

Aidot Beni Ouarain -villamatot valmistetaan näin kauniiden maisemien keskellä Marokon Atlas -vuoristossa.

(Kuvia klikkaamalla saat ne suuremmaksi)

Beni Ouarain -lampaanvillamatto on tunnetuin marokkolaisista paimentolaismatoista. Berber -heimojen naiset valmistavat myös nykyisin perinteisin käsityömenetelmin mattoja, joihin villa keritään vuorilla laiduntavilta lampailta. Korkealla vuoristossa kylmässä ilmassa elävien lampaiden villa on ohuempaa ja tiheämpää kuin alempana laaksoissa laiduntavilla lampailla. Vain tällä alueella Marokon Atlas -vuoristossa elävistä lampaista saatavasta villasta valmistetut matot hyväksytään aidoiksi Beni Ouarain -matoiksi. Villan värjäykseen saa käyttää vain kasveista saatavia luonnon omia väriaineita ilman mitään keinotekoisia kemikaaleja. Jopa mattojen valmistuskin täytyy tapahtua perinteisin käsityömenetelmin.

Ostamme kaikki mattomme aina itse ja suoraan valmistajilta, emme hanki mattojamme minkään tukkuliikkeen kautta. Tilatessamme matot suoraan valmistajalta menee myös matoista maksamamme hinta suoraan tekijöille, ja ilman ylimääräisiä välikäsiä on hintakin tietysti edullisempi. Saamme myös kerrottua asiakkaan toivomukset samalle henkilölle joka maton tekeekin, näin varmistuu että kaikki matot ovat juuri sellaisia kuin tilaaja on halunnut.

Tämän sivun kuvat kertovat matto-osuuskunnasta, joka on toinen kahdesta Beni Ouarain -mattojen sopimusvalmistajastamme. Tämä Atlas -vuoristossa sijaitseva matto-osuuskunta tarjoaa tervetulleita työmahdollisuuksia monille lähikylien berber-naisille, ja se on tunnettu korkealaatuisista matoistaan joita toimitetaan jopa Yhdysvaltoihin asti.

Valitettavasti Beni Ouarain -matot ovat nykyään myös väärentäjien suosiossa, ja siten myös muualla tehtyjä ja vääristä materiaaleista valmistettuja heikompilaatuisia mattoja kaupataan Beni Ouarain -nimellä. Suojellakseen 1500 vuoden ikäistä perinnettä on Marokon valtio päättänyt myöntää hakemuksesta Beni Ouarain -mattojen valmistajille aitoustodistuksen, mikäli toimitilat, käytetyt materiaalit ja valmistusmenetelmät täyttävät aidoilta Beni Ouarain -matoilta vaadittavat vaatimukset. Tämä sopimusvalmistajamme on hakenut ja saanut kyseisen "Certificat de Tapis Beni Ouarain" -todistuksen.

Atlas -vuoriston korkeuksissa laiduntavat lampaat kasvattavat ohutta mutta tiheää villaa, josta Beni Ouarain matot tehdään.

He saattavat valmistaa myös sinulle tulevan maton: tässä on osa matto-osuuskunnassa työskentelevistä lähikylien naisista.

Tässä on valmistumassa asiakkaallemme tilattu matto.

Sama matto taustapuolelta.

Lampaanvillamattojen lisäksi täällä valmistetaan myös puuvillamattoja.

Myös erilaiset peitot kuuluvat valmistusohjelmaan.

Matot tehdään luonnon omista materiaaleista: jopa villalankojen värjäys tapahtuu luonnosta saatavilla väriaineilla ilman kemikaaleja.

Valmiita mattoja ja peittoja lähdössä asiakkaille. Kaksi vasemmanpuoleista pinoa on tulossa La Vie De Marrakechille.

Matto-osuuskunnan johtajatar Fatima (vasemmalla) ja hänen sihteerinsä Hind.

Työnjohtajana toimii Zahra.

Tämä matto-osuuskunta on Fatiman johdolla saanut useita kunniamainintoja ja diplomeita marokkolaisten perinteiden säilyttämisestä ja korkealaatuisesta työstä.

Valokuvia palkintojenjakotilaisuuksista.

Työtaukojen aikana pihalta avautuu henkeäsalpaavan kaunis näkymä. Fatiman sanoin: "Kun näkee ympärillään kaunista on helppo tehdä kauniita töitä"