Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tietopaketti Boucherouite-matoista

Kerromme marokkolaisten boucherouite-mattojen perinteistä ja valmistuksesta sekä materiaaleista

Boucherouite-matot (lausutaan "bušruit") ovat marokkolainen versio suomalaisesta räsymatosta: molemmat tehdään monivärisistä tilkuista ja molempia voidaan käyttää kumminkin päin. Boucherouite -matoissa yleisimmin näkyvillä pidetty puoli on erittäin värikäs, ja toinen puoli on tyyliltään paljon hillitympi. Näiden mattojen kuvio- ja värimaailmassa nähdään sekä berber -kulttuuria että vanhaa afrikkalaista kulttuuria sekoittuneena keskenään. Boucherouite-mattojen rikas värimaailma on todella sykähdyttävä!

Klikkaamalla kuvia näet ne suurempina

Boucherouite -mattoihin käytetään monia eri materiaaleja kuten puuvillaa, villaa ja nylonia. Marokkolaiset naiset eivät tee näitä mattoja suunnitelmien ja mittapiirustusten mukaan, vaan kuten Marokossa sanotaan he tekevät ne "sormenpäillään" eli tuntuman mukaan, aivan kuten taiteilijat maalaavat taulujaan. Aidoissa boucherouite-matoissa eivät kaikki sivut olekaan suoria, vaan niistä näkyy se että mitoitus tehdään silmällä, ei tarkalla mitalla. Jokainen boucherouite -matto on yksilöllinen, toista samanlaista ei ole!

Boucherouite = bousherwit = بو شيرويت

Boucherouite-nimi on ranskalainen kirjoitusasu arabian kielen sanasta "bousherwit" joka tarkoittaa "käytetyt kankaat" , arabialainen kirjoitusasu بو شيرويت

Nämä matot ovat aikanaan "syntyneet" köyhemmissä perheissä joilla ei ollut varaa teettää tai ostaa villasta valmistettuja mattoja. Mattoja on tehty käytössä olleista vaatteista ja muista tekstiileistä leikatuista kangastilkuista, ja matot on tehty paksuiksi ja tuuheiksi koska asumuksissa on yleensä ollut kivilattia.

Nykyään boucherouite-matot ovat Marokossa todella suosittuja myös rikkaampien ihmisten kodeissa ja koska niillä on kova kysyntä on niitä alettu tehdä myös uusista käyttämättömistä kankaista. Kaikki meillä myytävät matot ovat uusista käyttämättömistä materiaaleista valmistettuja.

Boucherouite-mattoja käytetään paljon myös seinäryijyinä Marokossa. Alla olevissa kuvissa näkyy esimerkkinä kolmen maton sarja, jotka on teetetty asiakkaamme antamien mittojen ja väritoivomusten mukaan hänelle seinävaate-ryhmäksi:

Juuri valmistuneet matot/ryijyt on tuotu pihakivetykselle "tuulettumaan"

Ryijyryhmän suurimman ryijyn mitat ovat n. 150 X 140 cm

Kaksi pienempää ryijyä ovat mitoiltaan n. 55 X 55 cm

Näin se syntyy, tekijä on laittanut lähettämämme mitta/väriohjeen loimilankojen väliin

Bocherouite-matot ovat monikäyttöisiä

Boucherouite-matot ovat monikäyttöisiä, suurikokoiset käyvät normaaleiksi huonematoiksi, pitkät käytävämatoiksi, pienimmät vaikka sängyn viereen; paksusta ja pehmeän tuuheasta rakenteesta johtuen sen päälle onkin kiva laskea aamulla paljaat jalat... Myös kylpyhuoneen lattialla pieni värikäs boucherouite on lämmin ja mukavan tuntuinen jaloille. Seinäryijykäyttöä varten voimme tilausvaiheessa pyytää tekijää tekemään yläreunaan kiinnityspaikat.

Boucherouite-mattojemme valmistaja on Marrakechissa asuva Souad, tarkka ja huolellinen nainen, jolla on paljon kokemusta erilaisten mattojen valmistamisesta.

Myymälässämme olevien boucherouite-mattojen lisäksi toimitamme niitä myös tilauksesta: voit tilata maton mittojen mukaan ja kertoa myös omat väri- ja kuviointitoiveesi. Mitään tilaus-lisämaksua emme veloita, hinta on sama 120€ - 290€ / m² (koosta ja kuvioista/värien määrästä riippuen) tilattuna kuten myymälässämmekin olevien mattojen hinta. Mattojen mitoissa on hyvä huomioida että Marokossa mattojen mittoihin lasketaan mukaan myös mahdolliset hapsut maton päädyissä, sekaannusten välttämiseksi käytämme samaa tapaa.

Mittatilaukset

Voit tilata boucherouite-maton myös mittatilauksena ja omien väritoivomuksiesi mukaisena; emme veloita mitään lisähintaa mittatilausmatosta, mikäli se tulee Marokosta muun tavaralähetyksemme mukana. Ennakkomaksuna laskutamme maton valmistuksen alkaessa 50% hinasta, loppuosuuden laskutamme maton saavuttua liikkeeseemme. Tästä näet kuluttajansuojalain mukaisen selvityksen ennakkomaksusta.

Mittaa ensin minkäkokoisen maton haluat, se onkin se helpoin osuus maton suunnittelussa... värien ja kuvioinnin valinta saattaa olla vaikeampaa, koska käytännössä pystymme toimittamaan kaiken värisiä mattoja, ja myös kuviointi voi olla aivan mitä mallia tahansa! Helpoin tapa on jos löydät sellaisen maton kuvan, mikä olisi lähellä suunnittelemaasi, Lähetä kuva sähköpostiimme amina@marrakech.fi ja ilmoita minkä kokoisena maton haluaisit, vastaamme kahden päivän sisällä selvitettyämme maton tekijän kanssa hinnan. tämä kuuluu palveluumme, eikä edellytä sinulta maton tilausta, emmekä myöskään lähetä mitään mainontaa sähköpostiisi.

Lisätietoja matoista ja niiden tilaamisesta saat helposti sähköpostilla amina@marrakech.fi tai soittamalla 040 199 7800 / Ari tai Amina.