Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Tagine-pata 26 cm (KE-1130)



Hinta:54.00 €

Tällä hetkellä ei saatavana - voit kysyä lisätietoja soittamalla 040 199 7800 / Ari tai Amina

Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämä pata on kooltaan sopiva 2-3 hengen aterian valmistukseen. Padassa on sähkölevykäyttöön tarkoitettu helposti irroitettava pohjan lämpösuoja mukana, uunissa ja grillillä ruokaa tehtäessä lämpösuoja on irroitettava. Lämpösuojan kiinnityspannassa on kätevät nostokahvat. Pata on saatavana myös ilman lämpösuojaa (hinta 48€).Tämäkin pata on Marrakechissa sijaitsevan keramiikkavalmistajamme tekemä.

Tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Kansiosan sisäpinta on jätetty ilman lasitusta, näin saadaan ruoan aromit paremmin esille. Pata kestää myös sähkölevyn miedolla lämmöllä, silloin suositellaan käytettäväksi padan mukana tulevaa pohjan lämpösuojaa. Uunissa tagine-padan paras sijainti on uunin alataso ja myös uunilämpö on parempi säätää alalämmöksi, silloin tagine-padan ominaisuudet tuovat ruoan maun parhaiten esiin. Marokossa tagine-pataa käytetään usein myös hiiligrillillä.

Tagine-patojen mukana lähetämme myös muutaman marokkolaisen tagine-ruoan valmistusohjeet; palkitse makuaistisi ja tee aitoa tagine-ruokaa!

Tagine-padan mitat:

sisähalkaisija n. 20 cm

ulkohalkaisija n. 27 cm

koko padan korkeus n. 21 cm

HUOM: nämä tagine-padat on tehty enemmän käyttöön kuin koriste-esineeksi, joten niiden ulkopinnassa saattaa olla pieniä virheitä, jotka eivät kuitenkaan vaikuta ruoan valmistukseen.

Tagine-pata on perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä erilaisten vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun. Se on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla. Pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy taas ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi!

Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei suurta tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa: pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta rypsiöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia... 

Tällä hetkellä ei saatavana - kysy lisätietoja puh. 040 1997800 tai amina@marrakech.fi

Suosittelemme myös

Keramiikka-astia 17 cm (KE-1010)

marokkolainen-keramiikka-astia-KE-1010-1.JPG&width=280&height=500
Koristekäyttö, ei elintarvikekäyttö: EU:n elintarvikekontaktimateriaalitesti puuttuu (lisätietoja puh. 040 1997800)
Kauniisti maalattu ja kuperakylkiseksi dreijattu keramiikka-astia, jota voit käyttää moneen käyttöön.
Marrakechilainen keramiikkamaalarimme on käyttänyt maalauksessa mielenkiintoista..
Hinta: 23.90 €

Keramiikkalautaset 44 cm (KE-1173 ja -1174)

marokkolainen-keramiikka-lautanen-tarjotin-KE-1173-11.JPG&width=280&height=500
Koristekäyttö, ei elintarvikekäyttö: EU:n elintarvikekontaktimateriaalitesti puuttuu (lisätietoja puh. 040 1997800)
Suurikokoiset keramiikkalautaset, jännittävä savunharmaan valkoinen pohjaväri, koristekuviointi on maalattu mustalla, tiheästi viivoitetut kuviot näyttävät kauempaa katsoen harmailta,..
Hinta: 60.00 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »