Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Tagine-pata 30 cm (KE-1128)



Hinta:59.00 €

Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämä pata on kooltaan sopiva 3-4 hengen aterian valmistukseen. Padan kannen muoto on pyöristetty siten, että se mahtuu myös matalampaan uuniin. Pata on Marrakechissa sijaitsevan keramiikkavalmistajamme tekemä.

Tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Myös kannen sisäpinta on lasitettu. Pata kestää myös sähkölevyn miedolla lämmöllä, korkeintaan 25% maksimitehosta! Uunissa tagine-padan paras sijainti on uunin alataso ja myös uunilämpö on parempi säätää alalämmöksi, silloin tagine-padan ominaisuudet tuovat ruoan maun parhaiten esiin. Marokossa tagine-pataa käytetään usein myös hiiligrillillä.

Tagine-patojen mukana lähetämme myös muutaman marokkolaisen tagine-ruoan valmistusohjeet; palkitse makuaistisi ja tee aitoa tagine-ruokaa!

Tagine-padan mitat:

sisähalkaisija n. 23 cm

ulkohalkaisija n. 30 cm

koko padan korkeus n. 20 cm

HUOM: nämä tagine-padat on tehty enemmän käyttöön kuin koriste-esineeksi, joten niiden ulkopinnassa saattaa olla pieniä virheitä, jotka eivät kuitenkaan vaikuta ruoan valmistukseen.

Lähetämme tilauksesi heti tilauspäivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä! Yli 80€:n tilaukset saat ilman kuluja Postin tai Matkahuollon noutopakettina; kaikki toimitus- ja maksutavat näet tästä.

Tagine-pata on perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä erilaisten vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun. Se on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla. Pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy taas ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi!

Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei suurta tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa: pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta rypsiöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia... 

Varastossa

Suosittelemme myös

Keramiikkaruukku, korkeus 70 cm (KE-774, tilaustuote)

marokkolainen-keramiikka-ruukku-KE-774-1.JPG&width=280&height=500
Tämä keramiikka-astia on tilaustuote, tästä löydät tietoa sen tilaamisesta.
Isokokoinen keramiikkaruukku, valmistettu Fesin valkosavesta. Tämän meillä olleen ruukun korkeus oli n. 70 cm, mutta voit tilata ruukun haluamasi kokoisena.
Kuvionniksi on maalattu vanhoja perinteisiä berber-symboleita, mukana..
Hinta: 490.00 €

UUTUUS: Keramiikkalautanen 25 cm (KE-1160)

marokkolainen-keramiikka-lautanen-KE-1160-1.JPG&width=280&height=500
Erittäin kauniin lautasen pintaan on tehty runsaasti kohokuviointeja, joissa sinertävän vihreä maalaus vaihtelee sävyään aivan vaaleasta hyvin tummaan. Safissa toimivan sopimusvalmistajamme vanhin ja kokenein keramiikka-mestari käyttää usein kohokuviointeja töissään.
Tässäkin keramiikkalautasessa on..
Hinta: 44.00 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »