Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Tagine-pata 30 cm (KE-1128)



Hinta:59.00 €

Tällä hetkellä ei saatavana - voit kysyä lisätietoja soittamalla 040 199 7800 / Ari tai Amina

Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämä pata on kooltaan sopiva 3-4 hengen aterian valmistukseen. Padan kannen muoto on pyöristetty siten, että se mahtuu myös matalampaan uuniin. Pata on Marrakechissa sijaitsevan keramiikkavalmistajamme tekemä.

Tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Myös kannen sisäpinta on lasitettu. Pata kestää myös sähkölevyn miedolla lämmöllä, korkeintaan 25% maksimitehosta! Uunissa tagine-padan paras sijainti on uunin alataso ja myös uunilämpö on parempi säätää alalämmöksi, silloin tagine-padan ominaisuudet tuovat ruoan maun parhaiten esiin. Marokossa tagine-pataa käytetään usein myös hiiligrillillä.

Tagine-patojen mukana lähetämme myös muutaman marokkolaisen tagine-ruoan valmistusohjeet; palkitse makuaistisi ja tee aitoa tagine-ruokaa!

Tagine-padan mitat:

sisähalkaisija n. 23 cm

ulkohalkaisija n. 30 cm

koko padan korkeus n. 20 cm

HUOM: nämä tagine-padat on tehty enemmän käyttöön kuin koriste-esineeksi, joten niiden ulkopinnassa saattaa olla pieniä virheitä, jotka eivät kuitenkaan vaikuta ruoan valmistukseen.

 

Tagine-pata on perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä erilaisten vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun. Se on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla. Pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy taas ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi!

Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei suurta tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa: pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta rypsiöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia... 

Tällä hetkellä ei saatavana - kysy lisätietoja amina@marrakech.fi tai puh. 040 199 7800

Suosittelemme myös

Keramiikkakulho 18 cm (KE-1181)

marokkolainen-keramiikka-kulho-astia-KE-1181-1.JPG&width=280&height=500
HUOM: koristekäyttö, ei elintarvikekäyttö: EU:n elintarvikekontaktimateriaalitesti puuttuu (lisätietoja puh. 040 1997800)
Tämä tummansinisellä kuvioinnilla koristeltu keramiikkakulho on ostettu Safin kaupungissa toimivalta sopimusvalmistajamme. Tämän kokoinen kulho on sopiva moneen käyttötarkoitukseen..
Hinta: 19.00 €

Keramiikka-astia 22 X 15 cm (KE-1112)

marokkolainen-keramiikka-kulho-astia-KE-1112-1.JPG&width=280&height=500
HUOM: koristekäyttö, ei elintarvikekäyttö: EU:n elintarvikekontaktimateriaalitesti puuttuu (lisätietoja puh. 040 1997800)
Kauniisti muotoillut keramiikka-astiat Fesiläisen sopimusvalmistajamme tekeminä. Marrakechista pohjoiseen sijaitseva Fes, tai Fez kuten nimi myös kirjoitetaan, tunnetaan "taiteilijoiden..
Hinta: 37.00 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »