Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Tagine-pata 35 cm (KE-1054)



Hinta:79.00 €

Tällä hetkellä ei saatavana - voit kysyä lisätietoja soittamalla 040 199 7800 / Ari tai Amina

Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämä pata on kooltaan sopiva 4-5 hengen aterian valmistukseen. Pata on Marrakechissa sijaitsevan keramiikkavalmistajamme tekemä.

Tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa, maksimilämpö 160 astetta. Pata kestää myös sähkölevyn miedolla lämmöllä, korkeintaan 25% maksimitehosta! Uunissa tagine-padan paras sijainti on uunin alataso ja myös uunilämpö on parempi säätää alalämmöksi, silloin tagine-padan ominaisuudet tuovat ruoan maun parhaiten esiin. Marokossa tagine-pataa käytetään usein myös hiiligrillillä. Myös kannen sisäpinta on lasitettu.

Tagine-patojen mukana lähetämme myös muutaman marokkolaisen tagine-ruoan valmistusohjeet; palkitse makuaistisi ja tee aitoa tagine-ruokaa!

Tagine-padan mitat:

sisähalkaisija n. 28 cm

ulkohalkaisija n. 35 cm

koko padan korkeus n. 27 cm

HUOM: nämä tagine-padat on tehty enemmän käyttöön kuin koriste-esineeksi, joten niiden ulkopinnassa saattaa olla pieniä virheitä, jotka eivät kuitenkaan vaikuta ruoan valmistukseen.

Tagine-pata on perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä erilaisten vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun. Se on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla. Pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy taas ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi!

Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei suurta tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa: pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta rypsiöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia...
Tällä hetkellä ei saatavana - kysy lisätietoja puh. 040 1997800 tai amina@marrakech.fi

Suosittelemme myös

Keramiikka-astia (KE-1114)

marokkolainen-keramiikka-muki-KE-1114-1.JPG&width=280&height=500
Koristekäyttö, ei elintarvikekäyttö: EU:n elintarvikekontaktimateriaalitesti puuttuu (lisätietoja puh. 040 1997800)
Erittäin kaunisvärinen vaaleahkon sininen isokokoinen keramiikkamuki Marrakechista sopimusvalmistajaltamme. Muki sopii vaikka kukkaruukuksi korkeutensa puolesta (12 cm). Mukin korkeus..
Hinta: 18.50 €

Keramiikkakulhot, 18 cm ja 21 cm (KE-1169, KE-1170)

marokkolaiset-keramiikka-astiat-kulhot-KE-1169-1170-ryhma.JPG&width=280&height=500
HUOM: koristekäyttö, ei elintarvikekäyttö: EU:n elintarvikekontaktimateriaalitesti puuttuu (lisätietoja puh. 040 1997800)
Kauniilla väreillä maalatut keramiikkakulhot, värisävyt sopivat oikein hyvin toistensa kanssa! Väreissä on jotain samaa kuin Fesin alueella tehdyissä keramiikka-astioissa, vaikka..
Hinta: 22.00 € - 27.50 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »