Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Tagine-pata 39 cm (KE-799)



Hinta:83.00 €

Tällä hetkellä ei saatavana - voit kysyä lisätietoja soittamalla 040 199 7800 / Ari tai Amina

Aito marokkolainen tagine-pata ruoanvalmistukseen. Tämä suurikokoisin patamme on kooltaan sopiva 8-10 hengen aterian valmistukseen, vaikkapa grillijuhliin; Marokossa tagine-pataa käytetään usein myös grillaukseen! Valmistuspaikkakunta on Marrakech.

Tämä Tagine-pata (lausutaan "tadziin") on tarkoitettu ruoan valmistukseen uunissa. Kannen sisäpinta on ilman lasitusta, se antaa "marokkolaisen aromin" ruoan makuun. Pata kestää myös sähkölevyn miedolla lämmöllä, korkeintaan 25% maksimitehosta! Tagine-padan ei tarvitse olla uunin keskitasolla, paras sijainti on uunin alataso ja myös uunilämpö on parempi säätää alalämmöksi, silloin tagine-padan ominaisuudet tuovat ruoan maun parhaiten esiin. Marokossa tagine-patoja käytetään usein myös hiiligrillillä, joten tällä padalla voit grillata puutarhajuhliinkin jotain muutakin kuin makkaraa...

HUOM: nämä tagine-padat on tehty enemmän käyttöön kuin koriste-esineeksi, joten niiden ulkopinnassa saattaa olla pieniä virheitä, jotka eivät kuitenkaan vaikuta ruoan valmistukseen.

Mikä on tagine-pata: Tagine-pata on perinteinen pohjois-afrikkalainen ruoanvalmistus-astia. Se sopii hyvin esimerkiksi liha- ja kanapatojen sekä erilaisten vihannesruokien valmistukseen ja myös tarjoiluun. Tagine-pata on valmistettu tiheärakenteisesta savesta polttamalla. Pohja on tehty niin paksuksi että ruoka hautuu hitaasti ja tasaisesti. Yläosan muoto kierrättää kuumaa ilmaa ja siinä oleva kosteus valuu seinämiä pitkin alas ja imeytyy taas ruoan sisään. Ruoka säilyy kosteana ja hautuu todella meheväksi! Herkullista, tai kuten Marokossa sanotaan "oukla ladida!" (lausutaan "ukla ladiida").

Tagine-patojen mukana lähetämme nyt myös muutaman marokkolaisen tagine-ruoan valmistusohjeet; palkitse makuaistisi ja tee aitoa tagine-ruokaa!

Tagine-padan hoito: Tagine-pata pestään normaali astianpesuaineella käsinpesuna, ei astianpesukoneessa. Uunissa maksimilämmöksi suositellaan 160 astetta, sähkölevyllä ruokaa valmistettaessa on käytettävä mietoa lämpöä, ei suurta tehoa. Ennen ensimmäistä käyttöä suositellaan tehtäväksi seuraavaa: pata ja kansi upotetaan veteen 10 - 12 tunnin ajaksi, sen jälkeen ne voidellaan sisäpuolelta rypsiöljyllä 2 - 3 tunnin ajaksi, sitten huuhdotaan öljy pois ja aletaan valmistaa herkullisia ruokia...  

Tagine-padan mitat:

sisähalkaisija n. 31 cm

ulkohalkaisija n. 39 cm

koko padan korkeus 30 cm

paino n. 8 kg

Tällä hetkellä ei saatavana - kysy lisätietoja puh. 040 1997800 tai amina@marrakech.fi

Suosittelemme myös

Keramiikkaruukku 31 cm (KE-1036)

marokkolainen-keramiikka-ruukku-KE-1036-1.JPG&width=280&height=500
Satoja vuosia sitten berbereiden käyttämän vesiruukun mallinen karkeapintainen, maalaamaton, "hiekkaisen" näköinen ruukku. Alkuperäisiä tämän mallin vanhoja ruukkuja tuskin enää löytyy, joten nykyään joudumme ihailemaan vanhoja ihmiskäden töitä uudestaan tehtyinä. Marrakechissa työskentelevä keramiikkamestarimme..
Hinta: 125.00 €

Keramiikka-kannu 23 cm (KE-1142)

marokkolainen-keramiikka-kannu-KE-1142-1.JPG&width=280&height=500
Modernimpaa marokkolaista keramiikkataidetta esittelee tämä huomiota herättävästi koristeltu keramiikkakannu: voimakkaasti kohokuvioitu ulkopinta, kauniit rohkeat värit, koristelu ulottuu yläosan kaatoaukosta vielä muutaman sentin kannun sisällekin. 
Tämä kannu on valmistettu Fesissä sopimusvalmistajallamme..
Hinta: 62.00 €
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »